directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Les pimes catalanes superen la mitjana europea en l'ús de les TIC

Més de la meitat de treballadors utilitza l'ordinador almenys un cop a la setmana

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les petites i mitjanes empreses de Catalunya estan, en la majoria de camps, per sobre de la mitjana de les pimes de l'Europa dels Quinze (UE15) en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Aquesta és una de les principals conclusions de l'enquesta TIC-Empreses 2008-2009, que s'ha presentat aquest dimarts al matí i que han elaborat l'Idescat i la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya. Més de la meitat de treballadors utilitza l'ordinador almenys un cop a la setmana i el 45 per cent fa servir equips connectats a Internet amb la mateixa freqüència.
teclat ordinador lletres
Comparteix
   


Etiquetes
'El nivell d'inversió de les pimes catalanes en les TIC s'ha mantingut en els darrers anys tot i la crisi econòmica. Continua havent-hi projectes purament TIC, però molts altres utilitzen aquestes tecnologies per a millorar la innovació dins de l'empresa, perfeccionar processos interns o obrir mercats', ha explicat Carles Gómara, gerent d'ACC1Ó, que ha presentat els resultats de l'enquesta, feta a 4.000 empreses catalanes, juntament amb Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, i Josué Sallent, director general de la Societat de la Informació.

Bosch també ha presentat els resultats del Pla Pimestic, que fomenta l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació entre les petites i mitjanes empreses catalanes, entre 2007 i 2009. 'Sobre un total de 9,5 milions dedicats a ajuts per a la implementació de projectes TIC, s'ha generat una inversió de 66,5 milions d'euros. Respecte el servei d'orientació, que ha estat sol·licitat per prop de 1200 empreses, amb una inversió realitzada de 400.000 euros, s'ha generat una inversió induïda de prop de 5 milions'.

Les conclusions dels primers dos anys del Pla Pimestic són que la petita i mitjana empresa catalana està digitalment ben equipada, tot i que el grau de penetració dels usos de les TIC és millorable. Tanmateix, l'augment en la utilització d'aquestes tecnologies en relació amb 2007 ha fet que Catalunya hagi retallat distàncies i fins i tot hagi superat la mitjana de la UE15 en molts camps.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
avalisempren fletxa Barcelona
6 de maig de 2010, 18.34 h

Hola,

Malgrat la crisis, els emprenedors continuen invertint en el seu negoci. Comentar que des de Avalis, amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya, s'ha llançat un nou producte financer, Avalis Empren, per a tots els emprenedors que busquen un recolzament en la financiació dels seus productes empresarials.

Ofereix unes ajudes amb unes condiciones bastant interessants. El requisit imprescindible es tenir una empresa amb menys de tres anys i va dirigit a autònoms, pimes i microempr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.