directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Ministeri de Defensa no s'acull a l'austeritat

L'acadèmia militar de Talarn, que s'havia proposat de tancar, es mantindrà oberta perquè suposa uns 800 llocs de treball

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Fonts del Ministeri de Defensa han confirmat a l'ACN que l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn (Pallars Jussà) continuarà oberta. Després de la incertesa generada quan fa un mes es va anunciar que hi havia la voluntat de tancar aquestes instal·lacions de formació de suboficials de l'exèrcit, Defensa ha aclarit que aquests s'hi podran continuar formant però que es reduirà l'activitat del centre. El ministeri però, no ha aclarit en com es veurà reflectida aquesta reducció de l'activitat i en quant temps es veurà perllongat l'obertura del centre. Des del territori s'havien activat totes les alarmes amb un possible tancament de l'acadèmia ja que es considera que genera uns 800 llocs de treball directes i indirectes.
L'anunci del Ministeri de Defensa de mantenir oberta l'acadèmia militar de Talarn arriba un mes després que el territori s'hagi mobilitzat per evitar el tancament. Tant la societat civil, amb la constitució de la Plataforma 'Acadèmia Sí', com institucions polítiques com els ajuntaments de Tremp i Talarn, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Diputació de Lleida i la mateixa Generalitat han fet front comú.

S'han convocat diverses mobilitzacions i s'han recollit més de 5.000 firmes a favor de la continuïtat del centre de formació. Aquest divendres al matí però, les institucions consultades es lamentaven que la confirmació del manteniment de l'activitat a l'acadèmia militar no els hagi arribat per cap via oficial sinó a través dels mitjans de comunicació. De fet, la Diputació de Lleida ha demanat cada setmana de reunir-se amb el ministre Morenés per tractar l'assumpte però encara no ha rebut cap resposta.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 de maig de 2012, 11.01 h

Serà per que s'atança l'independencia de Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.