directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas retreu a Montilla la falta d'autocrítica durant el ple sobre la crisi

Només en la rèplica el president ha admès que 'som humans i segur que hem comès errors'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha trobat a faltar autocrítica en el discurs del president de la Generalitat, José Montilla, durant el ple monogràfic sobre la situació econòmica que està tenint lloc al Parlament. 'No és de rebut, no és presentable que el president es personi amb la situació que està vivint el país i no faci una referència explícita a tot allò que no s'ha fet bé', ha argumentat. Mas ha indicat que li ha sorprès no trobar 'el més mínim gram d'autocrítica' en la intervenció de Montilla, quan els ciutadans, ha dit, asseguren que no tenen confiança en el seu Govern. 'Si el Govern no genera confiança i tenim aquesta situació de crisi, vol dir que alguna cosa passa', ha conclòs.
Artur Mas
Comparteix
   


Etiquetes
'M'ha sorprès una mica que el president, amb la situació que està vivint el país, es presenti a fer un debat sobre crisi i no hi hagi ni el més mínim gram d'autocrítica', ha subratllat Mas per començar la seva intervenció posterior al discurs del president Montilla. El líder de CiU ha indicat que comparteix amb Montilla els signes de solidesa del país, però també hauria calgut que el Govern reconegués que no ho ha fet tot bé. 'I vostè es presenta aquí dient que ha fet un munt de coses, i totes bé, i sort que les ha fet', ha exclamat irònic Mas.

Per contrarestar aquesta falta d'autocrítica que, al seu parer, ha demostrat Montilla, Mas s'ha referit a dades del Centre d'Estudis d'Opinió, que revelen que el 55% dels catalans creu que el Govern no sap com resoldre els problemes del país i que el 41,8 ha perdut confiança en l'executiu el darrer any. Però Mas ha esgrimit també altres dades, com la pèrdua de 268.000 llocs de treball l'últim any o l'atur del 17%.

'Les dades són contundents, i no són dades de CiU', ha remarcat Mas, que ha indicat que davant aquesta situació 's'hauria pogut esperar que el president vingués a explicar també on està fallant el Govern'. 'No és un problema de modèstia, és un problema de reconèixer fins a quin punt l'actuació del Govern està creant desconfiança en lloc de confiança', ha conclòs.

Montilla: 'Som humans i segur que hem comès errors'

En la rèplica, el president de la Generalitat ha admès fer certa autocrítica a instàncies de Mas: 'vostè ha dit que no he fet autocrítica, segurament la crítica és més pròpia de l'oposició. No tinc problemes que hi ha coses que les hem pogut fer millor i que en algunes segur que ens equivocat, i en algunes potser les hauríem d'haver fet abans, malgrat que amb el tema de la crisi vam reaccionar amb promptitud'. En aquest sentit, ha apuntat que alguns dels paquets de mesures impulsats pel Govern mesos més tard es podrien haver adoptat 'més cap al principi'. 'Som humans i segur que hem comès errors', ha conclòs, tot afegint que amb 'humilitat' cal explicar les accions fetes pel Govern.

Montilla ha respost a la proposta de Mas d'aturar la pujada de l'IVA amb un front comú a Madrid i ha ironitzat que CiU 'és especialista en proposar baixades d'impostos, incrementar despesa i quadrar els comptes'. Montilla ha dit que un punt de l'IVA suposa a la Generalitat poder fer 'seixanta CAP, dos hospitals, cinquanta escoles, 38 instituts o 23 residències'. 'I no ens ha obsequiat amb l'oferiment que pactem també eliminar l'impost de successions en grans fortunes', ha afegit. A més, ha recordat que a altres països d'Europa la fiscalitat és més elevada que a Catalunya.

I sobre la reforma laboral, Montilla ha acusat a Mas 'proposar l'abaratiment de l'acomiadament com si aquest fos el problema del mercat de treball en aquest moment', quan 'les empreses acomiaden a cost zero'. 'El problema del mercat laboral no és de sortida, és d'entrada', ha afegit. Tot i això, s'ha mostrat d'acord amb la possibilitat de 'donar més llibertat a les parts' i 'flexibilitzar el sistema'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
27 de febrer de 2010, 16.58 h

Montilla como presidente de la Generalidad, por decreto obliga a las escuelas públicas a enseñar en catalán, él lleva a sus hijos al Colegio Aleman privado, donde se hablan y aprenden en aleman e inglés, 2 horas a la semana en catalán, TOTALMENTE CONTRADICTORIO , su Sra. Ana Hernandez manifestó que queria que sus hijos, dominaran idiomas que cara al mercado de trabajo, equivalian a una carrera, alemán e inglés, es un farsante, como puede ordenar una cosa y para los suyos y practicar o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
25 de febrer de 2010, 08.20 h

El no creure que els ex votants d'ERC siguem ex votants d'ERC ni entendre els motius de perqué ho som será el que us portará a la oposició i a la irrellevància politica.

I us ho haureu ben guanyat.

Ah!...el que penseu o deixeu de pensar és irrellevant, perqué esteu encegats per la supèrbia que us impedeix copsar la realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Àlex fletxa Tarragona
24 de febrer de 2010, 21.53 h

A mi també em costa molt de creure-ho, però això no treu que el que diu s'ajusta molt a la veritat ial que pensa la gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Girona
24 de febrer de 2010, 20.57 h

Ex d'ERC ets la repera, la teva obsessió és brutal, no m'ho crec que mai votessis a Esquerra


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
24 de febrer de 2010, 16.01 h

Hem pogut veure en directe pel 3/24 el debat. Vergonya m'ha produit el nivell del "president" que ERC, ves a saber perqué, ens ha impossat. No és gens d'extrany la perdua de prestigi que Catalunya está assolint a nivell internacional. Els de la Nissan encara es deuen estar descollonant de riure de la visite que els "tres mosqueters" els hi feren al Japó per evitar l'ERC que finalment es va acabr fent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.