directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els sindicats convoquen una vaga als centres públics d'educació primària i secundaria per al pròxim 17 de març

El Departament d'Educació la titlla d''inacceptable'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els sindicats de l'ensenyament públic han convocat una vaga als centres d'educació primària, secundària i batxillerat per al pròxim 17 de març. Fonts dels diversos sindicats han explicat a l'ACN que aquesta mesura arriba després que les negociacions amb el Departament d'Educació hagin quedat trencades en la reunió d'aquest dimecres al matí. Segons la secretària general d'USTEC, el Departament s'ha negat a continuar negociant davant l'amenaça de vaga que van fer els sindicats aquest mateix dilluns. Els sindicats no estan d'acord amb alguns aspectes de la Llei d'Educació, com ara el calendari escolar. També asseguren que Catalunya té dèficit d'edificis escolars i de professorat.
vaga manifestacio estudiants mestres llei educacio
Comparteix
   


Etiquetes
Els sindicats convocants són USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT. Aquest dijous comunicaran la seva decisió d'anar a la vaga davant dels mitjans de comunicació. Rosa Cañadell ha explicat que els representants del Departament han marxat de la reunió i s'han negat a continuar negociant. Segons Cañadell, aquesta vaga arriba després que no s'hagi rebut cap 'resposta positiva' de la conselleria a les seves demandes.

En el mateix sentit, la secretària d'Ensenyament d'UGT, Roser Font, ha explicat que la reunió d'aquest dimecres no ha aportat 'res de nou', i que la vaga està convocada fins el dia que la conselleria 'reconsideri el seu posicionament'.

Per la seva banda, fonts de CCOO també han confirmat a l'ACN la convocatòria de vaga, però han deixat la 'porta oberta' a poder continuar les negociacions. Per aquest motiu, defensen que encara queden dies fins el 17 de març.

Resposta del Departament

Per la seva banda, el Departament d'Educació de la Generalitat ha considerat la convocatòria de vaga 'd'inacceptable' i ha afirmat mitjançant un comunicat que 'no pot entendre ni comprendre' el motiu que ha fet als sindicats convocar-la. Ha lamentat que la convocatòria s'hagi produït 'sense esperar ni tan sols a fer la reunió conjunta de valoració i negociació' de l'esborrany del document final d'acords assolits.

Ha defensat que la vaga no té 'base material d'afectació a interessos laborals i professionals' i representa un atac directe i perjudicial per a l'educació catalana. Segons la conselleria, l'única explicació d'aquesta mobilització és la celebració d'eleccions sindicals la propera tardor per establir una competició entre els representants dels treballadors dels centres públics per protagonitzar una teòrica radicalitat en la 'defensa' dels interessos dels professionals'.

El Departament ha lamentat que hi hagi interessos particulars que perjudiquin l'educació catalana i ha assegurat no entendre que els sindicats del sector públic, coneixedors de la dificultat de la gestió econòmica actual, 'protagonitzin una acció d'aquesta envergadura duent al límit la reivindicació econòmica i pressupostària'.

Tot i això, la conselleria ha anunciat que continuarà treballant en les taules de desenvolupament de la Llei d'Educació de Catalunya, respectant la legalitat, i ha fet una crida als representants sindicals per tal que assumeixin la seva responsabilitat i desconvoquin la vaga per tornar al procés de diàleg.

Educació ha defensat que les negociacions, iniciades el 20 de gener, s'havien produït en un clima de diàleg 'molt positiu' i ha afegit que la Generalitat havia introduït modificacions 'en pràcticament totes les qüestions tractades'. Entre elles, ha destacat l'ampliació de dos a tres dies els nomenaments telemàtics setmanals i la 'flexibilització' en l'aplicació de la nova ordre de calendari escolar per tal de poder demanar la jornada intensiva.

Un dels principals punts de desacord entre sindicats i Generalitat és el concepte d'autonomia de centre. La Conselleria ha defensat que ha introduït una trentena de modificacions al projecte inicial, i ha afegit que no pot acceptar propostes que entrin 'en contradicció flagrant amb la Llei d'Educació de Catalunya o la legislació actual de diferents àmbits'. Ha especificat que només ha rebutjat aquells aspectes que incidien en el contingut del concepte d'autonomia de centre i en el paper de la direcció dels centres educatius.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.