directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Plataforma del Ter demana que la nova gestió fluvial catalana inclogui el compromís de retornar el cabal

Els sobta que no es parli de terminis quan els polítics fan 'declaracions grandiloqüents' al respecte

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Plataforma del Ter demanarà a la Generalitat que el nou pla de gestió fluvial de Catalunya, actualment en exposició pública, reculli els compromisos per al retorn del cabal del riu. Aquest serà l'eix de les al·legacions que preparen les diferents entitats i agrupacions adherides a la plataforma. El president del Consorci Alba-Ter, Francesc Camps, diu que 'sobta que s'hagi posat a exposició pública un document que no parli de terminis, quan per altra banda els polítics fan declaracions grandiloqüents sobre el retorn del cabal'. Camps també critica que el pla no tracti el Ter i el Llobregat com dos rius diferenciats i utilitzi 'l'eufemisme' i el 'llenguatge pervers' d'incloure'ls en un sol sistema.
riu ter
Comparteix
   


Etiquetes
A mitjans de desembre, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va posar a exposició pública el Pla de Gestió del Districte de la Conca Fluvial de Catalunya. Aquest nou document ha de ser l'eix per planificar la gestió de l'aigua al país durant entre els anys 2010 i 2015. L'àmbit que abraça el pla inclou totes les conques internes catalanes i les aigües, tant subterrànies com costaneres, que hi estan associades.

A partir del moment en què es va obrir el període d'informació, tant els ajuntaments com les entitats disposen d'un termini de sis mesos –que acaba el 16 de maig- per presentar-hi al·legacions. Des de la Plataforma del Ter ja es treballa per donar forma a aquestes al·legacions. La plataforma agrupa entitats ecologistes, ajuntaments, consells comarcals, comunitats de regants i altres estaments, com ara la patronal Foeg o la Cambra de Comerç.

Una de les entitats impulsores ha estat el Consorci Alba-Ter, que aglutina els municipis que es troben a banda i banda de la llera del riu. El seu president, Francesc Camps, ha indicat que les al·legacions al pla tindran un únic comú denominador: 'Que al document es reflexin les peticions del territori pel que fa al retorn de l'aigua del Ter i, sobretot, s'hi incloguin els compromisos polítics'.

En aquest sentit, la Plataforma demanarà que el pla inclogui una periodització per al retorn progressiu del cabal del riu. 'Ens sobta que es posi a exposició pública un document on no es parli de terminis; per això, demanarem que es temporitzi el retorn, perquè sinó sembla que els discursos polítics es facin només de cara a la galeria', ha criticat Camps.

El president ha criticat també que el Pla no es refereixi a conques fluvials, sinó a sistemes. 'S'utilitza l'eufemisme i el llenguatge pervers de sistema Ter-Llobregat per justificar que no hi ha transvasament, i això ratlla la intel·ligència de la ciutadania, perquè tothom sap que es tracta de dos rius diferenciats', ha indicat Francesc Camps. I ha afegit: 'Es tracta d'una incongruència, perquè sembla que a nivell tècnic i polític se segueixin dos camins diferents; per una banda, es fan declaracions grandiloqüents, i per l'altra els compromisos no es concreten en cap document normatiu de l'ACA'.

El president del Consorci Alba-Ter també ha dit que, en el moment en què la Plataforma hagi redactat les al·legacions, aquestes es donaran a conèixer arreu del territori perquè els hi doni suport.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jofre fletxa Figueres
25 de febrer de 2010, 18.22 h

7 anys governant per fer el mateix que CIU, garantir el subministrament dels de Can Fanga. Sou més insostenibles que els xinesos i els ianquis plegats. I aRA RAI QUE PLOU, PERÒ QUAN ARRIBI EL CICLE DOLENT, ALTRA VEGADA APATIR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.