directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El monument popular a la Patum començarà a construir-se l'abril

Ja s'han rebut 2.600 de les 4.000 aportacions econòmiques necessàries

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Ja són 2.600 les persones i entitats que han col·laborat en el projecte de construcció del primer monument de Berga dedicat a la Patum. En només dos mesos, els promotors del projecte han aconseguit més de la meitat de les 4.000 aportacions econòmiques que requereix la construcció del monument. Es calcula que en les pròximes setmanes el ritme de col·laboracions s'accelerarà, ja que des d'aquesta setmana s'ha obert la possibilitat d'inscriure's en el projecte a través d'Internet. La intenció del promotor del projecte, l'artista i dissenyador Salvador Vinyes, és que la construcció s'iniciï en un mes i mig, abans del que s'havia previst inicialment, per inaugurar-lo per la pròxima Patum.
monument patum
Comparteix
   


Etiquetes
'Va més bé del que ens pensàvem', afirma Vinyes, que diu que si continua aquest ritme d'adhesions s'haurà de tancar el termini de col·laboracions abans del que s'havia previst. Inicialment, els organitzadors calculaven que les participacions es podrien fer fins a la Fira de Maig de Berga, però hores d'ara entenen que s'arribarà a les 4.000 col·laboracions abans.

Això permetria, explica Vinyes, iniciar la construcció del monument en el període d'un mes o un mes i mig. D'aquesta manera l'obra es podria fer sense pressa i gravant-hi correctament el nom dels 4.000 col·laboradors en el projecte, que han pagat tots ells cinc euros per aparèixer en aquesta escultura de ferro de grans dimensions que donarà la benvinguda a la ciutat en una de les rotondes que hi ha a l'entrada del municipi.

D'entrada, les col·laboracions en el projecte s'han fet a través de butlletes distribuïdes en establiments comercials. Des d'aquesta setmana s'ofereix una nova opció, que és poder participar-hi fent la inscripció a través d'Internet. D'aquesta manera es vol facilitar la col·laboració en el projecte i accelerar al màxim les inscripcions per poder començar l'obra el més aviat possible.

La idea dels promotors de la iniciativa és poder inaugurar el monument el primer dia de Patum, a principis del mes de juny, coincidint amb la sortida del tabal que anuncia la festa.

El projecte l'han impulsat conjuntament Salvador Vinyes i el Patronat de la Patum. Consistirà en construir un monument de sis metres i mig d'alçada per quatre vint d'amplada i tindrà un cost d'uns 18.000 euros. El monument durà gravats els noms de tots els col·laboradors.

Tot el procés de creació del monument es pot seguir al web www.monumentlapatum.org.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.