directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Penedès apressa el Parlament a iniciar els tràmits necessaris per la vegueria pròpia

Insten a tramitar per via d'urgència la llei que permetria convertir la zona en 'àmbit'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Plataforma per una Vegueria Pròpia (PVP) ha portat al Parlament les seves reivindicacions perquè el Penedès sigui la vuitena vegueria catalana. Els representants de la plataforma s'han reunit amb els representants dels grups parlamentaris per instar-los a tramitar per via d'urgència la llei de l'Àmbit Funcional que permetria al Penedès convertir-se en àmbit, pas previ perquè pugui ser vegueria. Segons Fèlix Simon, president de la PVP, no s'entendria que el Penedès no es convertís en vegueria si la majoria de municipis (63 de 73), de la població i del sector empresarial hi estan a favor.
vegueria penedès
Comparteix
   


Etiquetes
Simon ha comentat que el fet que les vinyes del Penedès hagin estan sotmeses a una forta pressió pel creixement demogràfic en els últims anys fa indispensable la creació de la vegueria del Penedès. En aquest sentit, ha advertit que la marca ja està 'tocada de mort', i més quan ha de competir amb La Rioja, que té menys població i una comunitat autònoma al darrere. Per això, Simon creu que és normal que el sector del vi i del cava estigui a favor de la mesura i vegi amb preocupació el futur de la marca i del territori.

El representant de la PVP ha recordat que 63 dels 73 municipis s'han mostrat a favor de la vegueria mitjançant l'aprovació d'acords en els plens municipals. Des de la PVP van sortir satisfets de la reunió que van tenir amb el conseller de Governació, Jordi Ausàs, i esperen que ERC acabi donant-los-hi suport, com ja han fet CiU i PP.

Per Simon, si el Penedès arriba a ser àmbit no tindria sentit que el Parlament no donés suport a la seva vegueria, perquè el president de la Generalitat, José Montilla, va dir que hi hauran set vegueries perquè hi ha set àmbits. El president de la PVP ha recordat que el 85% dels municipis i el 90% de la població del Penedès dóna suport a la creació de la vegueria. I que per tant, el territori compleix els dos terços de municipis i de població que exigeix la llei per ser vegueria.

Simon ha comparegut davant els mitjans de comunicació abans de reunir-se amb els grups parlamentaris acompanyat de Francesc Pascual, president de la Denominació d'Origen Penedès; Joan Amat, president de l'Institut del Cava; Joan Gil, director de la Unió Vinícola del Penedès; Patrick William Webb, gerent de PIMECAVA, i Joan Tarrada, president de l'Acadèmia Tastavins Penedès-S. Humbert.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Veguer fletxa Sant Martí Sarroca
25 de febrer de 2010, 13.17 h

Veurem si ERC actua per una vegada amb el territori o si dóna suport als metropolitans del PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.