directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Detenen l'exsubdelegat del govern espanyol per la seva suposada relació amb la màfia russa

El passat 18 de juny Planells va abandonar el càrrec de subdelegat del govern a Barcelona i es va incorporar a la Comissió del Mercat de Telecomunicacions

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Cos Nacional espanyol de Policia ha detingut aquest dilluns a Barcelona l'exsubdelegat del govern espanyol a Barcelona, Eduard Planells, en una actuació impulsada per la Fiscalia Anticorrpució, que li imputa contactes amb membres de la màfia russa detinguts en el marc de l'operació 'vespa' que va tenir lloc els anys 2005 i 2006. Fonts de la investigació han apuntat que Planells ha estat detingut juntament amb quatre persones més, dues de les quals podrien ser funcionaris de la delegació del govern a Barcelona. Les investigacions s'han centrat en el seu paper com a intermediari en la concessió de permisos de treball i residència a membres de la xarxa.
eduard planellsexsubdelegat del govern espanyol
Eduard Planells, exsubdelegat del govern espanyol

Comparteix
   


Etiquetes
La Fiscalia Anticorrupció i el Jutjat Central d'Instrucció número 4 de l'Audiència Nacional l'investigaven des que el juny de 2005 van detenir un suposat cap de la màfia russa, Malchas Tetruashvili, que tenia en el seu poder una carta de recomanació signada per Planells amb data de maig de 2001.

La primera fase de l'operació "vespa", centrada en una trama de blanqueig de diners, va tenir lloc el 2005 i va comportar la detenció d'una trentena de persones a Barcelona, Castelldefels, i la costa andalusa, i hi van participar més de 400 policies.

En el moment en què va tenir lloc, els detinguts estaven formant una xarxa d'infraestructures comercials i financeres i creant societats patrimonials que compraven bars, cadenes de restaurants i cotxes per blanquejar diners procedent d'activitats il·lícites que tenien lloc més enllà de l'estat espanyol.

La segona fase de l'operació, impulsada pel jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, va tenir lloc el novembre de 2006 a Màlaga i Madrid, on es van practicar nou detencions per blanqueig de diners i associació il·lícita.

Entre els detinguts hi havia un advocat rus que, suposadament, s'anava a entrevistar a la presó de Soto del Real amb Zakhar Knyazevich Kalashov, considerat un dels màxims responsables de la màfia georgiana.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.