directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Clínic descobreix una molècula capaç d'aturar la propagació del VIH

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Es tracta de l'alfa-defensina, una molècula capaç d'evitar la progressió de la malaltia de la sida en els pacients seropositius. Investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona han descobert que entre un 1% i un 5% dels infectats amb VIH són capaços de controlar la malaltia i no arribar a desenvolupar-la perquè sobreprodueixen les alfa-defensines. Són unes molècules defensives que aconsegueixen fer malbé la membrana del VIH. El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic, Josep Maria Gatell, ha explicat que, gràcies a aquesta troballa, el pròxim repte passa per trobar un sistema que estimuli aquestes defenses en els pacients infectats.

Comparteix
   


Etiquetes
La població infectada capaç de controlar la malaltia a partir de les alfa-defensines pot segregar aquesta molècula entre 5 i 10 vegades més que la resta d'afectats. Es tracta dels anomenats 'controladors d'elit'. El Clínic i la Fundació d'investigació IrsiCaixa tenen comptabilitzats uns 60 infectats amb aquestes característiques.

Segons Gatell, amb aquesta investigació s'ha sabut que aquesta és la substància que frena la propagació de la malaltia. D' aquesta manera, s'obren noves alternatives terapèutiques per controlar la propagació del VIH, però ara cal veure com es pot fer per estimular aquestes molècules defensives entre els afectats. Aquest és 'el següent pas' i 'repte' de la investigació, ha afirmat Gatell, que també ha dit que l'objectiu ha de ser incrementar la xifra de 5% de controladors d'elit.

Les alfa-defensinas son produïdes per les cèl·lules dentrítiques. Es tracta d'unes mol·lècules que ataquen i fan malbé la membrana del VIH. Queden clavades 'com un clau' en la membrana i eviten que la malaltia es propagui, segons ha indicat una de les investigadores de l'estudi, Teresa Gallart.

L'estudi sobre aquesta troballa surt publicat aquest dijous a la revista 'PLoS ONE'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
25 de febrer de 2010, 11.51 h

MOLÈCULA. MOLÈCULA. MOLÈCULA.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.