directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les Corts Valencianes permeten l'accés a l'hemicicle a l'expulsat portaveu socialista, Ángel Luna

Luna acusa Camps d'actuar com un mafiós i el president del govern valencià li retreu 'no haver trobat camí per al diàleg'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les Corts Valencianes han viscut aquest dijous una sessió de control molt tensa al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps,  en la que els síndics dels grups parlamentaris valencians han acordat l'accés del portaveu socialista, Ángel Luna, després que aquest dimecres fóra expulsat pel vicepresident de la cambra. El nou cara a cara entre Camps i Luna ha estat marcat pels retrets entre els dos portaveus. El socialista ha acusat Camps de 'perseguir i castigar el que pregunta' indicant que la situació li recordava a 'pel·lícules de la Sicília profunda o Calàbria'. El president valencià ha contraatacat: 'vostè no ha trobat un camí per al diàleg i utilitza expressions per autoexcluir-se'.

Comparteix
   

La tensió s'ha rebaixat aquest dijous a la cambra valenciana després de la jornada d'ahir, protagonitzada pels crits, les palmes, les puntades de peu al terra i l'expulsió del portaveu socialista Ángel Luna (fet que només havia passat tres vegades més des del restabliment de les institucions d'autogovern valencianes).

Tot i així l'enfrontament entre els portaveus popular i socialista, tensiu pel cas Gürtel i marcat per aquell 'a vostè li agradaria veure'm boca avall en una cuneta' que li va dedicar Camps a Luna el passat novembre, ha continuat aquest dijous. Els portaveus del parlament valencià s'han reunit per acordar l'admissió del socialista Ángel Luna a la cambra, on els retrets entre l'un i l'altre han continuat.

Luna acusa Camps d'actuar com un mafiós
En la seva intervenció, el portaveu del PSPV-PSOE ha insinuat que Camps actua com un mafiós, indicant que les seves actuacions li recorden a films de la Sicília profunda o de Calàbria. Luna ha dit que la seva política es basa en la defensa democràtica de les institucions i que 'la recerca d'opacitat' per part del president valencià és el que porta al conflicte. El socialista ha advertit que s'ha arribat 'massa lluny' i que 'no es poden trencar les institucions'.

Luna ha recordat una de les darreres dedicatòries de Camps quan li va dir que 'només parlava amb persones decents' en preguntar si el seu grup no era decent 'ni per parlar d'economia'. El portaveu socialista ha dit que no es pot seguir 'perseguint i castigant a qui pregunta'.

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha indicat que Luna 'va per un camí que no porta enlloc' i ha defensat la democràcia dient que ha estat aquesta 'qui ha posat el PP al govern i el PSOE a l'oposició'. Camps ha dit que Luna busca l'autoexclusió i no 'un camí per al diàleg', concloent que 'les urnes sempre donen la raó a qui està compromès amb la societat'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
26 de febrer de 2010, 09.57 h

Al valencians de bona fe, i a tots aquells valencians que parlen la llengua vernàcula, us planyo a tots, amb mafiosos, sicaris i mercenaris com aquest androide que es diu Camps i els seus acòlits que us governa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
25 de febrer de 2010, 14.35 h

Espanya és un règim autoritari que pren formes suaus per a poder homologar-se amb la UE. Però al País Valencià açò és ja un règim feixista. Estem collats per una oligarquia bananera, a la qual el PSOE hi ha ajudat molt, ja que li va bé que el PP governe el País Valencià, per evitar coalicions de la sucursal valenciana del PSOE amb nacionalistes. Si el PSOE i PCE valencians no hagueren venut el País Valencià durant la transició i els 80's, el PP no haguera olorat el poder ací. Ens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.