directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Montilla demana a CiU que 'reflexioni' i doni suport al sistema electoral proposat pels experts

Només CiU i PP s'hi oposen

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat aquest dijous a CiU que faci una 'reflexió' per arribar a un acord per a la Llei electoral, que renunciï a la seva proposta de sistema electoral i doni suport a la de la comissió d'experts. Montilla ha explicat que ell ha demanat al PSC que ho faci i espera que CiU també faci aquest pas per reconduir el fracàs amb que va tancar la ponència parlamentària aquest tema. 'Així de senzill, però també així de complicat si el que es vol és bloquejar l'acord', ha dit el president durant la sessió de control al Parlament. Montilla ha remarcat que la falta d'acord 'té uns responsables' que no estan entre els grups que donen suport al Govern.
josé montilla, artur mas,
José Montilla i Artur Mas al Parlament.

Comparteix
   


Etiquetes
Montilla creu que en un moment de desafecció dels ciutadans amb la política 'seria bo' enviar a la ciutadania el missatge que els polítics poden arribar a acords sobre la Llei electoral. 'Però lamentablement hem de constatar que no tothom ha tingut la mateixa voluntat', ha dit, i 'els ciutadans tenen dret a saber per què no s'ha arribat a bon port a la ponència'.

El president ha recordat que cada partit tenia una proposta, fet que 'era bo per al debat', però que en 'veure que l'acord s'allunyava hi van renunciar per acceptar la dels experts'. 'Però l'interès del principal partit de l'oposició per mantenir un sistema que li fos profitós va impedir l'acord', ha lamentat.

Montilla ha fet referència al fracàs de la ponència per la Llei electoral a la sessió de control a partir d'una pregunta d'ICV-EUiA. El president d'aquest grup parlamentari, Jaume Bosch, creu que la fórmula 'd'una persona, un vot, és compatible amb la representació territorial', però que 'hi ha qui no vol modificar el sistema electoral actual, l'espanyol, perquè l'afavoreix'. Bosch també ha dit que diversos grups van renunciar a la seva pròpia proposta en favor de la dels experts.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.