directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El consell de ministres espanyol aprova el traspàs de la Inspecció de Treball a la Generalitat

A partir de dilluns el Govern podrà inspeccionar la vigilància del compliment de les normes legals, reglamentàries i el contingut normatiu dels convenis col·lectius

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El consell de ministres espanyol ha aprovat avui el reial decret per al traspàs de la Inspecció de Treball a la Generalitat de Catalunya en compliment de l'acord que van signar aquest dijous a Madrid el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves. El proper dilluns el Govern ja podrà inspeccionar qüestions com la vigilància del compliment de les normes legals, reglamentàries i el contingut normatiu dels convenis col·lectius.
oficina, treball, generalitat
Comparteix
   

La Generalitat assumeix les competències a partir de l'1 de març del 2010. Els propers dos mesos la Inspecció de Treball estarà en una 'situació transitòria' fins que el dia u de maig es faci un consorci que ha d'establir els criteris per tal d'evitar duplicitats de funcions i permetre que hi hagi una finestra única. L'acord costarà a l'Estat 11,9 MEUR i suposarà el traspàs al Govern de 249 llocs de treball.

Tenir les competències en Inspecció de Treball inclou fer l'assistència tècnica sobre l'aplicació de normes d'ordre social o la vigilància i el control d'ajudes i subvencions públiques a empreses, treballadors i òrgans de les administracions públiques, així com emetre informes sol·licitats pels òrgans judicials o arbitrar, conciliar i treballar per la resolució de conflictes laborals on es sol·liciti.

També es traspassen a Catalunya les funcions i els serveis que fins ara l'Estat havia exercit a Catalunya en relació als funcionaris del Cos Superior d'Inspectors de Treball i Seguretat Social, i del Cos de Subinspectors d'Ocupació i Seguretat Social, que dependran orgànica i funcionalment de la Generalitat.

L'executiu espanyol destaca que el traspàs suposa 'la culminació de les negociacions que han anat rebent un impuls en les últimes reunions de la comissió Bilateral Estat-Generalitat' i que la col·laboració entre les dues administracions serà de la 'màxima importància', perquè es preveu que treballin de la mà per a la determinació dels aspectes generals sobre l'accés a la funció pública inspectora (processos de selecció), formació, perfeccionament, especialització, previsió de llocs de treball dels inspectors.

'Aquesta col·laboració té com a premissa ineludible la garantia dels principis d'ingrés i convocatòria únics d'aquests cossos, així com la mobilitat entre administracions', recorda l'Estat.

A més, l'executiu destaca que en el marc de la concepció única i integral del sistema d'Inspecció i del principi d'unitat de funció i actuació dels funcionaris, 'l'acord de traspàs garanteix la cooperació institucional a l'àmbit territorial de Catalunya, l'exercici eficaç de la funció inspectora i la seva actuació en totes les matèries de l'ordre social a través d'un conveni de col·laboració entre totes dues administracions'.

Aquest conveni suposa la creació del Consorci de la Inspecció de Treball, que té com a objectiu la prestació coordinada del servei públic d'Inspecció per 'garantir el seu exercici eficaç en el marc d'una oficina unificada amb una gestió, serveis administratius i d'atenció a la ciutadania comuns, i amb recursos compartits'.

La creació del Consorci està prevista per abans de l'1 de maig del 2010. La direcció del Consorci estarà a mans d'un òrgan col·legiat amb el mateix nombre de representants de les dues administracions.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
26 de febrer de 2010, 20.41 h

Mica en mica s´omple la pica, aquí es crearan uns 700 llocs de treball en el nostre territori. Quan els que parlem en CRISTIÀ (el Pais Valencià, Les Balears i Catalunya) tinguéssim un estat propi se´n crearan uns 150.000 més, així doncs, encara ens en falteN 149.300.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.