directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya imposa retallades a Catalunya mentre no paga el seu deute

El president de la Generalitat acusa l'Estat d'imposar un tercer pla d'ajust pels seus 'errors' i deutes i reclama a Europa que no caigui en una 'obsessió malaltissa' per l'austeritat 'a qualsevol preu'

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat l'Estat d'haver 'imposat' a Catalunya un tercer pla d'ajust pels seus 'errors' i per no haver pagat els deutes. Ha remarcat que el Govern s'ha vist 'obligat' a fer noves retallades per culpa de l'Estat, perquè el PSOE va fer unes previsions errònies d'ingressos, perquè centrifuga els dèficits a les comunitats i perquè s'apropia de la pujada d'impostos que fa a Espanya. Així, mentre l'espoli fiscal segueix collant els catalans, Madrid intervé de facto a les decisions del Govern de la Generalitat, que es veu obligat a fer més retallades. 

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha deixat clar que fan aquest tercer pla d'ajust "obligats", i no per voluntat pròpia. La major part de la culpa l'ha situada en l'Estat, en primer lloc perquè el PSOE va fer unes previsions d'ingressos errònies que ara ha rectificat el PP i també la Generalitat en els seus pressupostos, però també per la "centrifugació del dèficit" que fa l'Estat amb diferents mesures. 

Ha citat la Llei de la dependència, on la normativa estableix que el govern espanyol i l'autonòmic han de gastar el mateix però Catalunya ha invertit 900 milions l'any passat i Madrid només 200. I això val pels centres especials de treball, per a les llars d'infants, pel programa de la SIDA, el fons d'immigració o el transport públic metropolità. En canvi, no redueixen salaris públics i no posposen infraestructures com l'AVE, com sí que està fent Catalunya. "D'això se'n diu centrifugar els dèficits i després culpabilitzar i renyar els governs autonòmics perquè no compleixen", s'ha queixat.

Més retrets a l'Estat. Mas ha criticat que s'apropiïn de la pujada d'impostos que fan a tota Espanya, com l'IRPF, societats i possiblement l'IVA.

Això sí, en el capítol de les culpes també ha repartit cap a Europa, per la poca flexibilitat de la UE a l'hora d'acompassar les polítiques de contenció del dèficit al cicle real de l'economia. Ha recordat que la Generalitat defensa l'austeritat com un valor, i ningú no pot dir que no s'estiguin aplicant aquest tipus de polítiques "amb vigor" a Catalunya. Ara bé, no es pot caure en una "obsessió malaltissa" per l'austeritat a qualsevol preu.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
16 de maig de 2012, 19.34 h

#15 i #16, mireu, ara mateix acabo de llegir una notícia que el govern dels millors acaba de subvencionar tele-8 amb 272.000 euros. A aquests euros, fem memòria, hi hauríem de sumar els prop de 2.200.000 que l'any passat subvencionà el grup godó. Llavors, de què anem ???. També hem de pagar nosaltres els favors rebuts d'aquest grup, per part del tripartit de dretes que ens està ofegant ???.
Més encara, també acabo de veure una entrevista (també ara mateix) feta per Jaume Barberà a d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
16 de maig de 2012, 19.03 h

#16 Quan es va formar el primer tripartit ERC/PSC/ICV, ja se'l va castigar indegudament, només pel sol fet d'haver-lo format amb en Montilla perquè era andalús, i això ho remarco perquè hem de tenir memòria. Al segon tripartit, llavors pla, llavors se'l va fins i tot, com he dit en un altre comentari, criminalitzar, també per allò mateix bàsicament. Ara que el nou tripartit de dretes, entre ells els feixistes, els que volen el nostre anorreament com a nació, com a poble i com a idioma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi fletxa CATALUNYA
16 de maig de 2012, 18.15 h

#14 Jo també crec que la participació al tripartit va sortir molt cara a ERC,encara que en part és just càstig a la seva miopia política,doncs era de rucs pensar que es podria convéncer a l'esquerra espanyola del pscoe i la pseudoesquerra pijoprogre menjafloretes de icv.Ara ERC te una oportunitat d'or de fer-se perdonar els pecats recolzant el Gover de Castalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Emili fletxa TERRASSA
16 de maig de 2012, 14.32 h

#14 Estic d'acord amb tu, Ganxonia en tot el que dius (menys amb la guerra de l'Irak, això va ser cosa de l'Ànsar aquell), que sense l'espoli no hi hauria cap problema, totalment d'acord, però ara les passem magres per culpa del deute que van deixar, crec jo i també puc equivocar-me, sinó per
què ens haurien d'intervenir si no tinguéssim deutes també ?. D'acord que ara "ells" no estalvien i ens carreguen tot el marro a les autonomies, sobre tot a la catalana. No ho trobo gens bé p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
16 de maig de 2012, 13.20 h

#11 Bé, és la vostra opinió la qual respecto. Però fem memòria: A les últimes eleccions hom va criminalitzar i castigar de forma, a la meva manera, exagerada ERC per donar suport en Montilla. Però és que la caradura, la barra i el nepotisme de l'actual tripartit, és que ens ha encolomat fins i tot dins del menjador de casa nostra, l'enemic núm. 1 de Catalunya. Sí, aquell partit que va presentar recurs contra l'estatutet, aquell partit que presenta recursos contra la nostra llengua, a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Josep-Lluís G. fletxa La Font de la Guatlla
16 de maig de 2012, 12.58 h

...Normal. Són els que "manen"...

SI NO SOM ESTAT, NO SOM RES!

Prou de "comsifóssim"... no som un Estat Lliure. La Generalitat és part de l'engranatge Administratiu i polític del Estado de España. ...com una "gestoria" que administra les possessions del amo del "Mas".

A les properes hem de votar INDEPENDÈNCIA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Emili fletxa TERRASSA
16 de maig de 2012, 12.17 h

#3
"CATALONIA IS SPANAIR" . . . . Perquè creus que només Espanya pot ser independent? . . . Perquè creus que "els altres" no ho poden ser?. . . .Si no contestes et consideraré un covard i res més.
ENCARA NO M'HAS CONTESTAT ! ! ! ! DONCS JA SAPS EL QUE ETS ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Emili fletxa TERRASSA
16 de maig de 2012, 12.13 h

#10 Ganxonia ! ! ! !. . . . no estic d'acord amb el teu punt final. No pots comparar un tripartit, que ens ha arruïnat,amb el següent, que es veu obligat a fer les coses per un "mando i ordeno" més que autoritari que vé de mdriz.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
16 de maig de 2012, 09.57 h

No podem maleir ni molt menys als peperos per les retallades que ens imposen. El què no seria normal és no ens les imposessin, sabent que aquí els peperos hi tenen el camp abonat i a punt de sembrar. A qui hem de maleir amb l'ànima és el govern dels millors, Covardia i Ultratge per la seva passivitat, més que passivitat, interès a continuar dins d'escanya encara que aquells reinstauressin ara mateix el dret de cuixa feudal. Els catalans ens hem d'unir encara que sigui per una punyera veg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de maig de 2012, 23.15 h

Perdoneu mestre,però crec que aquest és dels nostres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.