directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els cooperants catalans segrestats seran alliberats diumenge, segons un conseller del ministeri de l'Interior malià

Assegura que les negociacions són a la recta final

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'En 48 hores, les negociacions per l'alliberament dels tres cooperants catalans segrestats hauran finalitzat'. Així de rotund s'ha mostrat Abdoul Kader Ba, conseller del ministeri de l'Interior malià i estret col·laborador del president, Amadou Toumani Touré, de qui afirma 'que està fent tots els esforços necessaris per aconseguir l'alliberament d'aquesta gent'. Apunta que abans d'ahir, 'notables àrabs de la ciutat de Gao van confirmar-me que les negociacions estan a la recta final' i que espera que l'alliberament sigui un fet 'diumenge com molt tard'.
cooperants
Comparteix
   


Etiquetes
Les declaracions d'Abdoul Kader Ba, conseller del ministeri de l'Interior malià, confirmen l'optimisme al voltant de les negociacions amb els salafistes per l'alliberament de Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta, els tres cooperants catalans segrestats a Mauritània el passat 29 de novembre. Cal apuntar, però, que si bé totes les fons consultades per l'ACN apunten que les negociacions estan tancades, també hi han veus que no creuen que l'alliberament sigui 'imminent'. Una tesi, aquesta, compartida pel govern espanyol, que fa setmanes que es mostra 'optimista', però que demana 'prudència per no entorpir les negociacions i no posar en perill als ostatges'.

Sigui com sigui, el polític malià ha assegurat reiterades vegades davant dels micròfons de l'ACN que l'alliberament 'és imminent'. 'Abans d'ahir vaig parlar amb notables àrabs de la ciutat de Gao que m'han assegurat que el president de la República de Mali està fent tots els esforços perquè aquesta gent sigui alliberada', ha assegurat. De fet, i a preguntes d'aquest periodista, ha emfatitzat 'que com a molt tard seran deixats en llibertat diumenge'.

'Per nosaltres el més important és que siguin alliberats, el de menys és la data. És igual si arriben a Bamako dimarts o dimecres', ha apuntat. 'El nostre president està lluitant en aquests moments per aconseguir-ho, això és el que hi ha de cert', assegura. També apunta que el president malià 'no és home de grans discursos, ni d'actes multitudinaris, té un bon cor i només vol que no es tornin a produir situacions com aquesta en terra malià', ha dit per últim.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Montse fletxa PPCC
27 de febrer de 2010, 20.15 h

Ka contenta dastic que els nens rics progres i d'esquerres de debò puguin tornar amb les seves famílies. Mira com són de Barna encara seran a temps de votar i tot, que tres vots son tres vots, encara que costin 5 milions d'euros. Vés que els pagarien si qualsevol que no fos dels seus fos secrestat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.