directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 03:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP demana eleccions anticipades a les Balears i UM considera que s'obre 'un punt d'inflexió' intern i institucional

El president del govern balear ha assegurat que la decisió de Munar no obre cap possibilitat d'avançar eleccions

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Unió Mallorquina (UM) ha explicat aquest dissabte que amb la dimissió de Maria Antònia Munar aquest divendres s'obre un 'punt d'inflexió' institucional i també intern en el sí del partit, que es debatrà aquest dimarts en la reunió que mantingui el partit. UM considera que la dimissió de Munar 'la honra'. Per part seva, des del PP diuen que aquesta dimissió mostra encara més la 'debilitat del govern' i demanen a Antich que avanci les eleccions. Des del PSM, formació que integra el Bloc (soci de govern d'Antich), consideren que la dimissió de Munar és un 'gest imprescindible' que restitueix part de la dignitat del Parlament i insten el seu president a depurar totes les responsabilitats polítiques.Ántich, per la seva banda, ha assegurat que la decisió de Munar 'no canvia l'actitud del Govern quant a la possibilitat d'avançar eleccions'.
josé ramón bauzà, pp balear
Comparteix
   


Etiquetes
Les reaccions polítiques entorn a la dimissió de Maria Antònia Munar com a presidenta del Parlament de les Illes Balears no s'han fet esperar. Aquest dissabte, Unió Mallorquina ha manifestat que ara s'obre un nou escenari que s'haurà de discutir el proper dimarts, 2 de febrer, en la reunió que ha de mantenir aquest partit. Des d'aquesta formació consideren que la dimissió de Munar, 'un fet que la honra', ha conduït a un punt d'inflexió institucional i intern en el sí d'UM que s'haurà de reflexionar. Com també s'hauran de tractar les declaracions fetes aquest divendres entorn l'Operació Maquillatge per part de Miquel Nadal.

El PP, d'altra banda, continua demanant eleccions anticipades o que Antich dimiteixi si no presenta una qüestió de confiança. El president d'aquest partit, José Ramón Bauzà, considera que ara es mostra encara més la debilitat del president Francesc Antich i s'evidencia la 'incapacitat' del cap de l'executiu per tirar endavant els projectes polítics. Bauzà manté que Antich s'ha 'atrinxerat' al Consolat de Mar, seu del govern de les Illes Balears, i que segurament serà el PP qui decideixi qui serà el nou president de la cambra autonòmica.

Finalment, el Partit Socialista de Mallorca (PSM), formació política que integra el Bloc (soci del govern d'Antich), ha expressat en un comunicat que la decisió de Munar de dimitir és un 'gest imprescindible' que restitueix part de la dignitat del Parlament. El PSM insta, a més, al president d'UM, Josep Melià, a depurar totes les responsabilitats, ja que amb els casos de corrupció no només es posa sota sospita el partits, sinó també les maneres de fer política d'aquest partit. Des d'aquesta formació, consideren que la dimissió de la presidenta de la cambra autonòmica era 'l'única sortida possible' per ella, tenint en compte la situació judicial en la qual es troba immersa. Expliquen que els ciutadans de les Balears no es mereixen que la segona autoritat del país sigui objecte d'acusacions de corrupció 'tan greus' com les que pesen sobre Munar.

A més, recomanen a Melià que, per tornar a recuperar la credibilitat d'UM, haurà d'aclarir davant la opinió pública moltes de les qüestions que estan essent investigades i prendre mesures 'molt contundents'. El PSM aprofita també el comunicat de premsa per demanar al PP i al nou president d'aquesta formació (dissabte vinent es celebra un congrés per triar nou president) que depuri les responsabilitats que es deriven de tots els casos de corrupció vinculats a la legislatura passada i a l'expresident del govern balear, Jaume Matas, com el cas 'Palma Arena'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.