directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: "Em veig convidant la societat catalana a la reclamació d'una hisenda pròpia"

El president dubta molt que Catalunya sigui intervinguda i no creu que hi hagi 'corralito'

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit en la seva aposta per la hisenda pròpia, per la via del pacte o de la decisió pròpia. "Em veig convidant la societat catalana a la reclamació d'una hisenda pròpia", ha dit en declaracions a 8tv, però no ha concretat si parlava de consulta. Com ja va apuntar fa un parell de setmanes, ha remarcat que la societat "haurà de fer un acte de voluntat i de pinya clara i de reclamació del pacte fiscal" abans de negociar-lo a Madrid. Mas ha assegurat que dubta molt que Catalunya sigui intervinguda després de liderar les polítiques d'austeritat a l'Estat i ha descartat el "corralito". "Dir això és crear un alarmisme que no ens portarà enlloc", ha apuntat.

Comparteix
   

Mas ha subratllat que la societat "haurà de fer un acte de voluntat i de pinya clara i de reclamació del pacte fiscal" abans que el Govern el negociï a Madrid amb l'executiu de Mariano Rajoy. Ha insistit que primer intentarà aconseguir el pacte fiscal a través de l'acord amb l'Estat, però ha reconegut que és molt probable que el PP es tanqui en banda. "D'entrada ens diran que no", ha subratllat. Ara bé, ha remarcat que aquesta negativa no pot fer que Catalunya es quedi de braços creuats.

És aquí on entra la hisenda pròpia per la via de la decisió pròpia que Mas porta defensant des del congrés de CDC. Tot i que ha reconegut que això seria entrar en "terreny desconegut", ha afegit que Catalunya no té "més remei" que anar en aquesta línia. És en aquest punt on ha parlat de convidar la societat catalana a reclamar aquesta hisenda pròpia després d'haver comprovat durant 30 anys que l'acord amb l'Estat no és possible.

És més, ha considerat que "Catalunya ha fet molts més gestos i moltes més apostes perquè l'Estat anés bé que no pas l'Estat perquè Catalunya anés bé".

"Convocar el poble de Catalunya per dignitat"

Mas ha dubtat molt que Catalunya sigui intervinguda per Espanya tenint en compte que ha liderat les polítiques d'austeritat. Seria, ha dit, un "senyal dramàtic" de cara a Europa. La seva reacció, com ja va apuntar el dia de Sant Jordi, passaria per convocar eleccions. "Si ho arribessin a fer, que ho dubto molt, per dignitat s'hauria de convocar el poble i dir que hem de plantar cara", ha remarcat. 

Si ha pràcticament descartat la intervenció, ha fet el mateix amb el 'corralito'. "Que tenim molts problemes és evident. Ara d'aquí a què corrin perill els diners que tenim al banc, jo crec que és crear un alarmisme que no ens portarà enlloc", ha considerat.

El president ha remarcat que s'haurà d'esperar ara a veure què fa Alemanya i si s'adona que l'austeritat no pot convertir-se en una "obsessió malaltissa". "S'adonaran o seguiran apretant i gairebé ofegant? D'això en depenen moltes coses", ha dit. Ha reconegut l'esforç que van fer els alemanys ja fa anys per corregir les seves desviacions, però ha alertat que si continuen ofegant "espatllaran l'invent, que és Europa i l'euro".

Mas no ha pogut, per tant, descartar una quarta onada de retallades, però ha deixat clar que si s'ha de reformar l'estat del benestar no és només per la crisi, sinó perquè s'ha d'adequar als nous temps, a una població que viu més temps i que té més malalties cròniques. Ha recordat que Suècia ja ho va fer els anys 90. "Van reformar-lo per salvar-lo", ha assenyalat.

Ha rebutjat focalitzar aquesta reforma en el tema dels medicaments, ja que la indústria farmacèutica té una gran capacitat de desenvolupament econòmic i crea molts llocs de treball. En el seu lloc, ha apostat per la corresponsabilització. En aquest sentit ha estat clar: millor això abans de tancar hospitals o universitats.

El president de la Generalitat ha reconegut que algunes vegades es pregunta si ha valgut la pena tants anys a l'oposició per ser escollit en aquestes condicions tan difícils. "La primera resposta és que no valia la pena, però dura 30 segons", ha reconegut.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
atlasac fletxa Vila-real
19 de maig de 2012, 11.24 h

Efectivament amic.....si tots puguessim pensar lliurement com la Julia....altra cosa seria........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
pasbort fletxa Vila-real
19 de maig de 2012, 11.09 h

A totes les Julia´s preneu NOTA si....voleu que aquesta reporqueria que estem PATINT per no dir que ESTEM COL-LABORANT que si....NO esteu d´acord amb aquesta gent... que NO fareu cas més a la TV. que tens que pendre el PODER TU, que el teu VOT es el teu INDEPENDENT-TISTA i de cap partit es TEU MEU d´ELL volem una Política diferent QUINA? això la TEVA-MEVA-d´ELL....la SOCIAL deveu manar TOTS, TOTS AMOS I SENYORS...es com ara, jo VOLIA DEIXAR l´ESCLAVITUT i vosaltres NO HO VAU ACEPTAR....... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
18 de maig de 2012, 16.53 h

Sr. Mas, el vaig votar amb la confiança que si arrribava un moment com aquest, en que s'ha de triar entre un poble pobre economicament però lliure i amb ganes i potencial per tirar endavant, i un poble esclavitzat i sotmes a Espanya, vosté ho tindria clar. Vosté ens demanaria, fem pinya catalans, lluitem com nosaltres sols sabem fer i aixequem el pais, el nostre pais.AJUDIN'S a marxar d'Espanya ja. Es una mala companyia per nosaltres i sempre ho serà. Que esperem? INDEPENDENCIA !!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
atlasac fletxa Vila-real
18 de maig de 2012, 10.34 h

Es que.....es que.......- NO vol apendre mai vosté? en una PATRIA INDEPENDENT QUI LI PROHIBIRIA AIXO QUE VOL? REFARTS DE CiU QUE FAN ELS SORDS ALS CATALANS I SOLS FAN ELS QUE ELS CASTELLANS VOLEN.----DEIXAREM ALGUN DIA DE SER ESCLAUS? SIIII SENYOR VOSTE ES EL MES ESCLAU DE TOTS PERQUE ALGUNS PROTESTEM I VOSTE SOLS SAP LAMENTAR-S´HI COM L´ESCLAU QUE ES I TANT L´AGRADA----BE !!.- Us donaré una pista que NO mereixeu,----si en lloc de fotre fora als milions de treballadors que estaven treblall... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Lluís fletxa Barcelona
17 de maig de 2012, 18.47 h

Ja tenim el lema per a les properes eleccions al parlament, que seran l'any vinent, possiblement a principis: HISENDA PRÒPIA. A bellugar la perdiu un parell d'anyets més, vivint del que raja la mamella (que cada cop és menys per culpa d'Ecspanya), i a les següents eleccions ja ens en inventarem un altre.

INDEPENDÈNCIA JA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
17 de maig de 2012, 12.20 h

Josep Cuní entevista Artur Mas a 8TV sobre el pacte fiscal
http://regnebananer.blogspot.com/2012/05/lentrevista-de-josep-cuni-mas-8tv-sobre.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
atlasac fletxa Vila-real
17 de maig de 2012, 11.14 h

Sóc un BURRO, BURRO, BURRO....

Però sé que hi ha una dita que diu..." en un Reyno de ciegos el tuerto és el Rey?" doncs jo dic que aquesta crissis que estem patint, en un més per no dir una setmana, passaria....para !, para !!, oi que va èsser COLOM el que va demostrar que es podia plantar un ou? i en un segon ho va demostrar?, jo ara, un burro burro, burro, però tinc un ull amb molt bona vista... i dic que aquesta crissis s´acabaria en un no res, (i és una veritat com una casa )


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
17 de maig de 2012, 09.41 h

http://www.vilaweb.cat/noticia/4012034/20120516/mas-espanya-dira-pacte-fiscal.html

Sr. Mas he arribat a la conclusio que voste no sap el que vol i el pais va com va es perque voste no te les idees clares.
Miri, jo si tinc les idees clares.

Declari la INDEPENDENCIA DE CATALUNYA i tindrem cada any 20000 milions d´euros mes i no caldra fer mes retallades.

I tots els immigrants que v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
17 de maig de 2012, 09.32 h

Sr. Mas no s´enganyi i no enganyi als catalans. No hi haura ni hisenda catalana ni pacte fiscal. Tot el temps i esforç en aconseguir aquestes 2 coses es perdre el temps i les forces. aspaña mai ens deixara tenir hisenda propia ni pacte fiscal.
Deixi de marejar-nos i tiri pel dret.

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Domènec fletxa Mollet del Vallès
17 de maig de 2012, 09.32 h

Sr. Mas Hisenda pròpia dins d'un país que ens escanya NO, simplement depèn d'ells donar-nos-la i no ho faran. No val la pena malgastar esforços i cremar la gent (o és això el que vol?).

Hisenda pròpia dins d’un estat propi? SIIIIIIIIIIIIIIIIII. Això és el que venim demanant a crits des de fa massa temps i per això si que val la pena posar-hi tots els esforços que calguin i més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.