directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Gairebé el 10% dels bisbalencs ja s'han pronunciat sobre la independència a través del vot anticipat

A les 12 del migdia, unes 400 persones ja han passat per les meses de la consulta independentista

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consulta que ha de posar sobre la taula si els catalans volen la independència del país tindrà, com a mínim, un 10% de participació a la Bisbal d'Empordà. D'un cens de gairebé 8.500 persones ja han votat de forma anticipada uns 800 veïns. Ho han fet en les urnes que durant quinze dies han obert durant dues hores diàries perquè els bisbalencs que no poden apropar-se aquest diumenge al teatre Mundial també puguin expressar la seva opinió. A les 12 del migdia, enmig d'un ambient festiu, han passat unes 400 persones per les meses de la consulta independentista. 'Hem esperat tota la vida per poder expressar què volem que sigui Catalunya', ha afirmat una de les votants més matineres, Teresa Celrà. Aquest migdia la Coordinadora Nacional per la consulta per la independència ha valorat que les votacions trancorren amb tota normalitat i el responsable de la comissió territori i campanya de participació, Uriel Bertran, ha avançat que les dades del vot anticipat oscil·len entre el 3% de municipis com El Vendrell al 10% de municipis com Cardona.

Comparteix
   


Etiquetes
Des que les meses del teatre Mundial de la Bisbal han obert les portes a les nou el matí, hi ha hagut un degoteig constant de bisbalencs que s'han apropat a votar. Durant tres hores, prop de 400 persones han dipositat les paperetes a les urnes on donen el sí, el no o el vot en blanc a la pregunta 'està d'acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent i democràtic?'.

El Mundial estarà obert fins les vuit del vespre i els veïns de la Bisbal majors de 16 anys podran expressar la seva opinió. Però una part dels bisbalencs ja han votat a través el vot anticipat. Són gairebé un 10% del cens i, per això, els organitzadors creuen que és un 'èxit' i que això augura un nivell alt de participació a la capital del Baix Empordà.

Un dels membres de l'organització i que ha estat un dels primers en votar, Xavier Cortadellas, es mostra convençut que la participació serà 'molt alta' i, tot i que espera arribar al 40% de participació, afirma que 'arribar al 25 o al 35% ja seria un èxit'. 'Segur que si fessin una consulta popular on els catalans haguéssim de dir que volem continuar essent part del l'estat espanyol, la participació no arribaria ni al 10%', ha expressat Cortadellas.

Cortadellas fa una darrera crida als bisbalencs perquè vagin a votar i respon 'als que pensen que perquè no es vinculant no és important' que, precisament, és el contrari perquè aquesta consulta demostra que els catalans 'lliurement i sense cita electoral' volen 'ser escoltats i poder decidir'.

Una altra de les primeres votants a la Bisbal ha estat la Teresa Celrà que afirma que fa molts anys que espera poder expressar la seva opinió i demostrar que els catalans 'ens sentim menyspreats'. 'Em sento menyspreada per ser catalana i tenim dret a decidir com a país', ha afirmat Celrà.

Autoestima catalana
Cap a dos quarts de dotze del matí ha estat el torn de l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, d'expressar la seva opinió a les urnes. Sais, acompanyat de Joan Ridao i el president regional d'ERC Pep Carrapiço, ha destacat que 'finalment els catalans podem expressar lliurement el que pensem'.

Joan Ridao opina que després que els catalans tinguessin la moral 'per terra' perquè el Tribunal Constitucional ha 'assegut l'Estatut a la banqueta dels acusats', aquestes consultes populars serveixen per recuperar l'autoestima dels catalans. A més, ha destacat que els catalans d'origen immigrant també hagin pogut votar en aquesta consulta que qualifica d'exercici de 'gimnàstica democràtica'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.