directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'educació segueix sent una matèria autonòmica?

El ministre d'Educació defensa que el decret d'educació no envaeix competències de les autonomies

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Un dels aspectes més clars del repartiment de poder entre govern central espanyol i autonomies és el fet que les CCAA gestionen Sanitat i Educació. En principi. La línia que separa les competències d'uns i altres és cada cop més fina. Malgrat que diverses comunitats, com Catalunya, el País Basc o Andalusia, hagin denunciat una interferència per part del govern central en l'aprovació del decret d'educació, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, defensa que no trepitja les competències autonòmiques.

Comparteix
   


Etiquetes
"És un decret de mesures excepcionals per a una situació excepcional", ha asseverat Wert. Unes "mesures excepcionals" que poden servir d'excusa per tenir més poder sobre les autonomies. Segons el ministre espanyol, el decret es limita a establir unes normes d'horaris mínims cenyint-se a la potestat del govern espanyol de regular les normes bàsiques, inclosa a la Constitució. Les comunitats que ja han protestat han assegurat que portaran aquest decret, com també el de sanitat, al Tribunal Constitucional.
 
En les seves declaracions, Wert també ha aprofitat per donar tota la culpa de la situació en educació al govern de Zapatero, que suposadament va desviar una part del dèficit de la qual no va informar.
 
Tardà acusa Wert de ser "un capsigrany", "cínic" i "un perill"

El diputat d'ERC Joan Tardà ha assegurat que el decret crearà "dues educacions: una per a rics i una altra per a pobres". "Pretenen que legitimem una educació legitimada a l'elitisme", ha dit Tardà que ha acusat el PP de treballar en temps de crisi per "garantir que el pastís serà per als de sempre".

En aquest marc, ha acusat Wert de comportar-se com un "capsigrany" "cínic" i de ser "un perill", i ha apuntat que "hauria de dimitir per vergonya torera" perquè les mesures faran més precària l'educació. "Vostè no diu la veritat i està enganyant la ciutadania", ha afirmat abans de criticar que el govern espanyol hagi optat per un decret-Llei i no permeti la tramitació de la reforma com a projecte de Llei per no haver-lo de discutir.  



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
17 de maig de 2012, 11.54 h

Les imposicions del govern central són pura ideologia. No s'aturen les obres dels AVEs, presupostades en uns 10.000 milions d'euros,ningú assenyala als 560.000 funcionaris estatals que no es sap gaire què fan, donat que sanitat, ensenyament, i en alguns llocs també la policia estan transferits, ningú parli d'intervenir la ciutat de Madrid, que ella sola te un deute superior a algunes autonomies (hi ha un mutisme total sobre aquest afer. Potser perque l'alcalde ara és ministre?) Ara be, el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.