directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Ximenis resta importància a la baixa participació i diu que les consultes són 'pedagogia prèvia a una votació vinculant'

La Coordinadora Nacional també s'ha mostrat més interessada en l'èxit de l'organització que no pas en els nivells de participació assolits

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'impulsor de la primera consulta independentista del 13-S a Arenys de Munt (Maresme), Josep Manel Ximenis, ha restat importància als índex de participació que tenen aquest diumenge la vuitantena de consultes sobre la independència que es fan arreu de Catalunya, unes xifres que estan molt per sota de les que es van assolir a Arenys de Munt i també en l'última convocatòria del 13 de desembre. Segons Ximenis, la participació 's'ha de tenir en compte', però comenta que 'el més important és fer pedagogia i normalitzar el fet de poder votar per la independència'. En aquest sentit, Ximenis assegura que les consultes són un 'pas pedagògic previ a la votació de veritat, la vinculant'.També la Coordinadora Nacional de consultes per la independència s'ha mostrat més interessada en l'èxit aconseguit amb la organització de les votacions que no pas en els nivells de participació assolits.
coordinadora consultes independència arqué cruanyes uriel bertran ximenis david vinyals
Comparteix
   


Etiquetes
La consulta independentista d'Arenys de Munt va arribar al migdia al 26% de participació (41% al tancament d'urnes), mentre que el 13 de desembre la xifra es va situar al voltant del 17% (30% al finalitzar la jornada). En aquesta segona onada de consultes, a les dues del migdia hi ha una mitjana del 13%. Les xifres van minvant amb el pas del temps, però això no preocupa el món de l'independentisme.

L'impulsor de la consulta d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, assegura que la participació 's'ha de tenir en compte, però no és el més important'. Segons Ximenis 'el més important és fer pedagogia i normalitzar el fet de poder votar per la independència'. Ximenis, que és regidor per la CUP a Arenys de Munt, creu que aquest objectiu 's'està aconseguint'.

Per Ximenis, una mostra d'això és que en aquesta segona onada de consultes els Ajuntaments estan cedint els espais municipals a les plataformes organitzadores per poder ubicar les urnes, un fet que a la consulta d'Arenys de Munt no va ser possible per ordre judicial. 'Ara hi ha una normalitat que era desitjable i que també hauríem volgut tenir a Arenys de Munt', sentencia.

Josep Manel Ximenis destaca la importància d'aquest 'pas pedagògic' de les consultes que es fan a nivell municipal, abans de que es faci 'la consulta vinculant, la de veritat'. Ximenis també creu que les pròximes consultes, les del 25 d'abril, tindran més participació que l'actual perquè cada vegada hi ha més 'sensació de normalitat' i creu que això acosta més la gent a les urnes.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.