directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Segons el Govern de Mali l'alliberament dels ostatges catalans és imminent

L'acord amb els segrestadors està tancat · 'Problemes tècnics' haurien evitat la posada en llibertat aquest cap de setmana

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els que no fa gaires dies gosaven posar terminis a l'alliberament dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània el passat 29 de novembre, addueixen ara 'problemes tècnics' per justificar el fet que no s'hagin acomplert les seves travesses. Un d'ells és el conseller del ministeri de l'Interior, Abdoul Kader Ba, que assegura a l'ACN que 'tot està tancat amb els segrestadors' i que només 'problemes per evacuar la base on estan retinguts els ostatges' pot allargar uns quants dies el seu captiveri al nord de Mali.
cooperants
Comparteix
   


Etiquetes
Abdoul Kader Ba, conseller del ministeri de l'Interior malià, assegurava no fa gaires dies a l'ACN que 'notables àrabs de la ciutat de Gao m'han confirmat que les negociacions per l'alliberament dels tres ostatges catalans estan a la recta final' i que esperava que l'alliberament fos un fet avui 'diumenge com a molt tard'. Malauradament les seves prediccions no s'han acomplert. Avui ha reconegut que 'posar terminis en un cas com aquest és complicat', amb tot ha insistit que 'tot està tancat amb els segrestadors' i que només 'problemes tècnics per evacuar la base on estan retinguts els ostatges' pot allargar uns quants dies més el seu captiveri al desert del nord de Mali.

Qui també defensava un 'alliberament imminent' dels tres ostatges catalans era l'excap dels serveis secrets de Mali, Soumeylou Boubeye Maiga, que aquest dissabte mateix però apuntava que 'no s'hauria de veure com un pas enrere' el fet que els tres cooperants haguessin d'estar retinguts uns dies més. 'Aquesta gent no és racional', alertava, és per això 'que és molt difícil fer prediccions del que poden fer a curt termini'.

Totes les fonts consultades doncs, reconeixen ara que 'el cas és complicat' i que calen polir els darrers serrells per donar per fet l'alliberament de Roque Pascual, Alicia Gámez i Albert Vilalta. Una postura que dóna la raó a la defensada des de fa setmanes pel govern espanyol que 'sempre ha demanat prudència' a l'hora de parlar del segrest i que sempre ha repetit que 'no veia una solució imminent del cas'.

A la complexitat pròpia del segrest dels tres cooperants de la Caravana Solidària s'hi afegeixen ara les possibles connexions que hi puguin haver entre el cas dels catalans i el de l'italià Sergio Cicala, del qual aquest diumenge han aparegut imatges on se l'escolta demanant ajuda al govern italià. Recordem que l'ultimàtum dels salafistes al govern italià per salvar la vida de Cicala venç aquest dilluns 1 de març i que, de moment, no se sap res de si el govern de Silvio Berlusconi ha accedit a les peticions dels terroristes que passen per la posada en llibertat de presos salafistes.

En aquest sentit, Adam Thies, periodista del diari 'Le Républicain', manté la seva tesi que els ostatges catalans i l'italià seran alliberats a la vegada per 'qüestions logísitiques i de seguretat'. Una opinió més però que ha agafat força analitzant els esdeveniments. Ara, tota l'atenció està centrada en la reacció d'Al-Qaeda davant el venciment de l'ultimàtum d'aquest dilluns. Segons Thies, els salafistes 'no mataran Cicala'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.