directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Bertran apunta que la consulta a Barcelona serà 'la pedra de toc' perquè el Parlament en convoqui una d'oficial a tot el país

La capital de Catalunya celebrarà la consulta 'quan s'estigui efectivament preparat i quan es pugui aconseguir un resultat de participació important'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El responsable de la comissió territori i campanya de participació de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència, Uriel Bertran, considera que la consulta que presumiblement es farà a Barcelona ha de ser 'la pedra de toc definitiva' perquè el Parlament en convoqui una d'oficial. Bertran, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat que en les dues onades que ja s'han fet, el Sí ha obtingut el suport d'un 25% del total del cens, percentatge superior al que obtenen CiU o PSC en les eleccions oficials. Tot i el descens de participació, ha reiterat que el 28F ha estat un èxit.
consultes, 28F, uriel bertran
Comparteix
   

Bertran raona que la via autonomista ja està superada i que cal treballar per organitzar un gran referèndum a Barcelona. Assegura que la consulta a la ciutat de Barcelona es farà, però només 'quan s'estigui efectivament preparat i quan es pugui aconseguir un resultat de participació important'.

'Pot ser la pedra de toc definitiva perquè realment les institucions catalanes hagin d'abordar el que tots els organitzadors d'aquesta consulta volem: que es convoqui el referèndum oficial d'autodeterminació des del Parlament de Catalunya', ha indicat.

25 d'abril

En un primer moment s'havia apuntat el 25 d'abril com a data òptima per celebrar la consulta, amb la proclama que 'si el 25 d'abril voten dos milions de catalans, la consulta serà vinculant i definitiva'. En el primer grup de personalitats que donen suport a Barcelona Decideix hi figuren Alfons Godall, aspirant a la presidència del Barça i càrrec més important del club empadronat a Barcelona, i Ramon Carner, president de Cercle Català de Negocis (CCN), la patronal independentista.

Esquerra també va donar per bona aquesta data: 'Ens agradaria que el mes d'abril culminés amb una consulta popular a Barcelona', digué el secretari general republicà, Joan Ridao.

Però a mitjan desembre, els promotors de Barcelona Decideix van recapacitar i van dir que preferien ajornar la consulta sine die per preparar-la millor, perquè són conscients que 'tindrà una repercussió nacional i internacional molt important', ha dit avui Bertran. L'anàlisi coincideix amb el que ja va fer el líder de CiU a Barcelona, Xavier Trias, qui en una entrevista amb directe!cat va raonar: 'Si fem una consulta i va a votar el 10% del cens, haurem fet un trist paper'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Laportista fletxa Barcelona
1 de març de 2010, 23.46 h

Max, això és una puta mentida. La lle de consultes del Tripartit no val per una merda. La propostade CIU de crear un cens propi de la Generalitat és avui per avui l'única possibilitat de fer referéndums sense demanar permís a Madrid. Per això el Tripartit , incloent ERC, no vol ni sentir parlar, que a Madrid els tirarien de les orelles. A veure si us entereu de les coses abans d'esbombar els pamflets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa barcelona
1 de març de 2010, 17.49 h

Realment algú es creu que la constitució inclourà mai el dret a l'autodeterminació?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Max fletxa VdG
1 de març de 2010, 15.39 h

La mesa del parlament hi vota en contra xk no te competències en aquest tema demagog. Un cop tinguem la llei de consultes ja podrem fer un referèndum de reforma de la constitució per a que inclogui el dret a l'autodeterminació dels pobles i després si que tindrem competències...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc fletxa Valls
1 de març de 2010, 13.20 h

L'argument aquest de l'Uriel del percentatge de vot sobre el cens dels partits és sumament ridícul. Així què? Els 1.800.000 vots SÍ a l'Estatutet del 2006 també vol dir que si l'estatut fos un partit seria el primer de Catalunya. Uriel fas riure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa barcelona
1 de març de 2010, 11.34 h

i mentrestant la mesa del Parlament hi vota en contra, fins i tot els SUPOSATS independentistes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.