directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Serna assegura que el traspàs de la Inspecció de Treball millorarà la qualitat laboral i la competitivitat catalanes

Catalunya és el primer territori que té competències en aquesta matèria

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera de Treball, Mar Serna, ha assegurat que el traspàs de la Inspecció de Treball a la Generalitat contribuirà a que aquesta s'adapti a les necessitats del model de treball català i, d'aquesta manera, faci les empreses més competitives, les relacions laborals més modernes i l'ocupació de més qualitat. La consellera ha fet aquestes declaracions després d'assistir a la signatura del traspàs de les competències en aquesta matèria al seu departament per part del president de la Generalitat, José Montilla, aquest dilluns. Serna ha assegurat que les prioritats seran la millora de les condicions de treball, la lluita contra l'economia submergida i la situació laboral dels joves.

Comparteix
   


Etiquetes
El Palau de la Generalitat ha estat la seu de la signatura per part de Montilla del traspàs de les competències d'inspecció de treball a mans del Departament de Treball i Industria. A partir d'aquest dilluns, 249 inspectors, subinspectors i persones d'administració i de serveis dependran directament de l'administració catalana. El traspàs té un cost efectiu d'11,9 milions, que s'assumiran amb fons transferits per l'Estat. L'administració espanyola manté les competències d'inspecció de la Seguretat Social.

La consellera de Treball ha avançat que en dos mesos es constituirà el Consorci de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya, un ens que aplegarà l'administració estatal i la catalana, que ostentarà la presidència. L'objectiu, segons Serna, és evitar duplicitats perquè 'l'administració ha de ser eficaç i eficient', ha dit. La consellera ha agraït la feina dels Departaments de Treball i d'Interior i la complicitat amb els temes autonòmics del ministre Celestino Corbacho, dos factors que han estat claus per assolir aquest traspàs.

Serna ha destacat el fet que Catalunya és el primer territori que té competències en aquesta matèria i ha dit que 'obrirà portes' a altres comunitats autònomes que també tenen previst el traspàs en el seu estatut. La consellera s'ha mostrat satisfeta perquè, després d'aquesta fita, el Departament ja ha assolit les noves competències que li atribueix l'Estatut: permisos inicials de treball per a estrangers i la Inspecció de Treball.

La lluita contra l'economia submergida serà una de les prioritats de la Inspecció de Treball, segons Serna. 'És una de les qüestions que no ens podem permetre en el segle XXI' perquè, a més de no reconèixer els drets i deures dels treballadors suposa una competència deslleial per a les empreses que estan dintre de la legalitat, ha assegurat Serna. 'La Inspecció ha de ser viva' i adaptar-se als canvis en el model de treball, segons la consellera, que ha afirmat que el traspàs a mans de la Generalitat 'és una de les millors formes d'adaptar-se'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.