directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El PPC assegura que les consultes van 'punxar' i retreu a CiU el seu doble discurs

Coincideix amb ERC i PSC en retreure a CiU la distància amb la segona onada de consultes, mentre Puig l'atribueix a 'problemes d'agenda'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat aquest dilluns que 'les consultes sobre la independència van punxar' aquest diumenge a Catalunya i 's'ha demostrat que la majoria dels catalans aposten per la millor relació amb Espanya i per lluitar de forma seriosa contra els problemes que té Catalunya'. La dirigent dels populars catalans ha carregat contra CiU al manifestar que 'té dues cares': 'Una és la que vol mostrar a Madrid i ofereix el gran pacte i l'altre és la que no aposta per un pacte a Catalunya ni per solucionar els problemes reals i impulsar consultes independentistes'. 'Aquesta és la veritable cara dels convergents', ha remarcat. ERC i PSC també han carregat contra CDC a qui han vist distanciada d'aquest procés respecte a l'actitud que havien tingut a la primera consulta a Arenys de Munt o a la primera onada del 13 de desembre, mentre que el secretari adjunt de la formació, Felip Puig, ha atribuït la falta d'implicació del seu partit a problemes d'agenda.

alicia sanchez camacho ppc
Comparteix
   


Etiquetes
Dilluns de valoracions entre els partits polítics de la segona onada de consultes que es va fer aquest diumenge a 80 municipis amb un 21,5% de participació i un 92% de vots a favor del sí a la independència. Però a banda dels resultats, els partits s'han enfrontat sobre el grau d'implicació en aquest procés. Tot i que tenen una posició diferent respecte a les consultes, el PSC i ERC han coincidit en constatar un distanciament de CDC amb les consultes que des de Convergència han negat.

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha mostrat 'perplexitat' pel paper en un 'més que discret quart pla' de la federació nacionalista en la segona onada de consultes i ha apuntat que sigui per la proximitat de les eleccions catalanes. 'On està Wally?', s'ha preguntat irònicament Iceta. Des d'ERC, el portaveu de la formació, Ignasi Llorente, ha criticat un distanciament de CDC aquest 28 de febrer i ho ha atribuït a que està 'més a una dinàmica electoral que política', un fet que dificultat que el partit que lidera Artur Mas es 'mulli' amb claredat en aquesta qüestió.

En canvi, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha negat que hagin mirat amb tebior les consultes del 28 de febrer i ha remarcat que ell tenia 'l'agenda molt apretada' d'actes. Així, ha explicat que va participar en l'acte del Dia d'Andalusia de Pallejà i que posteriorment es va passar 'discretament' per dos municipis per conèixer com transcorria la jornada. D'altra banda, Puig també ha carregat contra aquells que vulguin 'ridiculitzar' les dades de participació. Així, ha fet una valoració 'molt positiva' de la jornada.

Tot i la coincidència entre socialistes i republicans en criticar CiU, Iceta i Llorente han valorat la jornada de forma diferent. Iceta ha dit respectar el procés però ha remarcat que no és el model del PSC, que aposta per 'desplegar i defensar l'Estatut'. S'han fet, ha dit, 'unes consultes independentistes, organitzades per independentistes on participen fonamentalment persones que creuen en la independència'. Llorente considera que el resultat avala la via gradualista cap a la independència d'ERC i ha assegurat que aquesta és la 'garantia d'èxit' davant de l'independentisme que 'a vegades s'ha volgut saltar dos o trens graons'.

La dirigent d'ICV Dolors Camats ha manifestat que les consultes sobre la independència passen a 'un segon terme' a causa de la crisi econòmica. Per Camats, el descens de participació respecte a les primeres consultes 'respon a que estem en una situació de crisi econòmica profunda'. De tota manera, ha valorat positivament la mobilització de més de 62.000 persones. Des d'EUiA, la portaveu Mercè Civit també ha constatat que la segona onada 'no ha tingut ni el suport de CDC ni el suport mediàtic d'altres moments' i ha afirmat que les consultes no són prioritàries pel seu partit.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat que la segona onada de consultes ha 'punxat' i ha carregat contra CiU al manifestar que té 'dues cares': 'Una és la que vol mostrar a Madrid i ofereix el gran pacte i l'altra és la que no aposta per un pacte a Catalunya', sinó per 'impulsar consultes independentistes'. Des de Madrid, la secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, ha considerat que els socialistes tenen mecanismes per evitar unes consultes que veu 'il•legals'.

També des de C's han parlat de 'fracàs' de la segona onada de consultes. El seu portaveu Jordi Cañas, ha carregat contra el 'silenci' del PSC i el PPC, i contra la 'inacció' del govern espanyol.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
1 de març de 2010, 21.13 h

La participació ha estat tot un èxit!

Ara diuen que si ha baixat un 6%? Amb que ho comparen? Si haguéssim votat dues vegades es podria fer però si no?

Ai! Ai! Aaaiii!

A les dues onades que ja s'han fet, el "sí" ha obtingut el suport d'un 25% del total del cens, percentatge superior al que obtenen CiU o PSC en les eleccions oficials.!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.