directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un veí d'Alella de 29 anys va morir ofegat en un dels tsunamis causats pel terratrèmol a Xile

Es trobava a l'illa Robinson Crusoe, afectada per les onades que va provocar el sisme

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un noi originari d'Alella de 29 anys, Miquel Marín, va morir ofegat a Xile quan es van produir els tsunamis causats pel terratrèmol de dissabte passat al país, segons han informat a l'ACN fonts properes a la víctima. El noi havia viatjat a Xile amb el sogre quan el tsunami el va atrapar a l'arxipèlag Juan Fernández. El jove treballava a la botiga de Decathlon de Mataró i actualment vivia amb la parella al Masnou (Maresme). Aquesta és la primera víctima catalana que es coneix i, segons el govern xilè, el nombre de morts ja supera els 700, tot i que es preveu que la xifra segueixi augmentant. Uns 10.000 soldats ja s'han traslladat a les ciutats costeres de Xile afectades pel terratrèmol i els tsunamis.
tsunami xile
Comparteix
   


Etiquetes
La víctima, que havia viatjat per oci a Xile, es trobava a l'illa Robinson Crusoe, de l'arxipèlag Juan Fernández, quan el van sorprendre onades de més de 3 metres d'altura causades pel tsunami, derivat del terratrèmol d'intensitat 8,8 a l'escala de Richter de la matinada del 27 de febrer passat. L'illa Robinson Crusoe és l'única de l'arxipèlag habitada.

Una arqueòloga catalana que estava a la mateixa illa, salvada

Els mitjans informaven aquest diumenge que l'arqueòloga catalana Maite Segura, el seu marit, de nacionalitat francesa, i el fill dels dos, de 4 anys, van ser trobats sans i estalvis a l'illa Robinson Crusoe, on treballaven en un projecte d'excavacions marines amb una expedició d'arqueòlegs francesos. Concretament, estaven a la badia de Cumberland, afectada pel tsunami.

En aquest sentit, l'agència France-Press concretava que els deu arqueòlegs francesos (entre els quals, Maite Segura) i els seus homòlegs xilens que es trobaven a Robinson Crusoe són uns 'afortunats', ja que l'únic poble de l'illa, San Juan Bautista (600 habitants), va quedar completament destruït per les onades gegants del dissabte a les sis de la matinada (hora local).

Segons un correu electrònic enviat per l'expedició el diumenge a última hora, tots els membres de la Missió Robinson 2010 estaven bé, tot i que van perdre els equips de treball. En concret, es trobaven dormint al petit hotel El Pangal, situat a pocs metres sobre el nivell del mar, a Cumberland, on es van desplegar les onades gegants. Sortosament els van despertar una hora abans de la catàstrofe uns pescadors que havien vist el mal estat del mar i que van fer sonar l'alarma a tot el poble. La majoria de famílies, llavors, es van precipitar cap als pujols per escapar de les onades.

Segons el testimoni d'un pilot de l'exèrcit xilè, l'aigua va pujar fins a una altura d'uns 60 metres, i tot va quedar arrasat. La xifra final de víctimes a l'illa de les autoritats xilenes és de cinc morts i onze desapareguts.

Els arqueòlegs, membres de la Societat d'Estudis d'Arqueologia Subaqüàtica, amb seu a Oletta, a Còrsega, participaven amb els seus homòlegs de la Fundació Xilena de l'Arxipèlag de Juan Fernández en la investigació d'una embarcació espanyola del segle XVII que es va enfonsar a Cumberland el 1634. Havien de tornar a Santiago, a Xile, a bord d'una fragata de l'armada del país.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Vero fletxa Mataró
2 de març de 2010, 22.29 h

Miquel tots estem amb tu!!!
Els bons records sempre estaran amb nosaltres!
T'estimem!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.