directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Encadenats contra el TGV

Opositors al traçat aprovat pel Govern espanyol s'encadenen a Barcelona i l'Hospitalet

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Dues iniciatives paral·leles per expressar el rebuig a l'actual traçat del TGV. A l'Hospitalet una trentena d'opositors s'han encadenat a les grues que realitzen tasques de construcció de les vies, mentre que a Barcelona sis persones s'han encadenat davant la delegació del Govern, entre ells un exconseller de CiU i un dels fundadors de CDC.
hospitalet grua tgv encadenats
Els activistes encadenats a l'Hospitalet / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
A Barcelona, els opositors al traçat aprovat pel Govern espanyol s'han encadenat a la subdelegació del Govern a Barcelona per tal de denunciar el projecte actual. Aquest acte, de caire simbòlic, vol denunciar la inseguretat que veuen al traçat i el perill dels monuments propers, com la Sagrada Família.

Entre els encadenats hi havia l'exconseller de CiU Joaquim Ferrer i un dels fundadors de CDC, Josep Espar Ticó.


Dalt d'una grúa, a l'Hospitalet de Llobregat


Per altra banda, sis persones s'han encadenat a un quart de deu d'aquest dilluns al matí en màquines de construcció d'una certa altura al tram de les obres del Tren de Gran Velocitat al seu pas per l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Les persones encadenades en aquestes màquines denuncien l'especulació urbanística del territori, juntament amb altres vint-i-cinc persones que es troben en el mateix punt de les obres del TGV. Fins aquí, s'han desplaçat efectius dels Mossos d'Esquadra, els Bombers i la Policia Local. A dos quarts de deu del matí, s'està avaluant, segons han apuntat els Mossos, la manera per poder deslligar els encadenats i deixar continuar les obres, que ara mateix estan paralitzades.

En total, els activistes són una trentena, sis d'ells estan penjats a dalt de tres grues de grans dimensions, mentre els altres estan a la base d'aquestes per donar suport als seus companys. Diuen que no es deslligaran fins que els facin fora i que si convé passaran la nit encadenats.

Fins aquest punt de les obres a Santa Eulàlia, s'han desplaçat efectius dels Mossos d'Esquadra, els Bombers i la Policia Local. S'està avaluant, segons han apuntat els Mossos, la manera per poder deslligar els encadenats i deixar continuar les obres, que ara mateix estan paralitzades.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa Igualada
17 de juliol de 2007, 08.18 h

Esta clarissim que això de fer les coses tot el malament possible és una estrategia del gover espanyol de torn per retrasar tan com poden les infraestructures a Catalunya, que s´ha de fer una autovia, una ronda,una via ferroviaria,port, aeropor, el que sigui; elegim el traçat que més mal faci i així amb l´excusa de les protestes de la gent,mentre es rectifica una mica d´aquí una mica d´allà anem retardan les obres i de passada les inversions a Catalunya. IN INDE INDEPENDÈNCIA!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.