directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas atribueix a CiU l'autoria de les propostes anticrisi del govern espanyol

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, s'ha atribuït l'autoria de les propostes que ahir la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, va presentar per generar ocupació i reactivar l'economia. Segons Mas, si Zapatero hagués fet cas a CiU, ara l'Estat no tindria les xifres de destrucció de l'ocupació actuals, sinó que estarien en la línia de les de la mitjana de la Unió Europea. Mas ha dit que propostes com reduir l'IVA de la rehabilitació, escurçar el termini de pagament de l'Administració o fer que les institucions de crèdit oficial concedeixin préstecs a les empreses són mesures que CiU porta dos anys reclamant.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha lamentat que el govern espanyol no s'hagi posat les piles abans, i ha dit que gran part del tancament d'empreses i atur generat 'es podria haver evitat' si haguessin fet cas dels consells de CiU en matèria econòmica. Sobre les xifres d'impacte de les mesures presentades per Salgado, Mas ha cridat a la calma, i ha avisat al PSOE que cal 'menys propaganda, més solucions i més feina'.

Sobre la cimera del dia 12 de març, Mas ha advertit que CiU portarà les mateixes propostes que va presentar al ple extraordinari sobre economia la setmana passada, acompanyades d'algunes mesures com demanar que, per llei, la Generalitat pagui als seus proveïdors a 30 dies de termini com a màxim. Aquesta proposta ja va ser tombada al Parlament pels partits que donen suport al PSC.

A més, tornaran a demanar al PSC la creació d'un front català per influir en la política econòmica del govern espanyol, ja que des del seu punt de vista Montilla no defèn els interessos de les famílies i les empreses catalanes, sinó els interessos del PSOE.

Mas també s'ha referit a un eventual pacte amb CiU i ERC per poder abordar les reformes que Catalunya necessita, bàsicament en matèria d'economia, tal com ha suggerit el conseller d'Innovació, Josep Huguet, en una entrevista. Des del seu punt de vista, ara no és el moment de parlar de governs de concentració, ja que les eleccions estan al caure.

CiU deixarà 'que sigui el poble de Catalunya qui es pronunciï sobre quin govern vol'. La federació nacionalista aspira a dirigir el govern 'amb la mà estesa a molta gent' per fer 'acords de país', ja que s'ha demostrat que 'amb la fórmula del tripartit no es poden fer grans reformes', ha dit el president de CiU, que ha fet aquestes declaracions després de visitar les aules del col·legi Joan XXIII de l'Hospitalet de Llobregat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
3 de març de 2010, 13.35 h

Jofre, Lamentable el què t'ha passat, però pensa que si el mateix hagués passat un any enrere, t'haguéssis trobat en la mateixa situació. I si el mateix fet hagués succeït durant el temps que CiU es va vendre Catalunya a espanya (asnar) per dos ral dels d'abans, també. I si en Mas no s'hagués venut amb traïdoria el nostre estatut, possiblement no hagués passat. O és que et penses que si mai governa CiU anirem millor ???. No acabes d'entendre que en Mas(el clenxinat), el què vol és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 de març de 2010, 07.22 h

Els ùnics que ens poden treure del forat a on ens ha forur el tripartit de la misèria i que ens pot fer recuperar l'autoestima i l'esperança en el futur és CiU i l'Artur Mas.

És el que hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jofre fletxa Barcelona
2 de març de 2010, 21.56 h

Doncs a mi que per pagar l'impost de successions he hagut de vendre el pis mal venut i demanar una hipoteca, i això que estic a l'atur, l'única cosa que vull és que Mas sigui president, però per damunt de tot vull que es morin tots els del Tripartit, que agafen els diners dels impostos i els donen als moros, als sudaques i a l'alcalde de Sta Coloma. I el cotxe tunejat del dropo del Benach em posa tan malalt que si es fot una òstia a l'autovia de Reus no em sabrà gens de greu. Us ho xuro


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de març de 2010, 21.16 h

mas= "M"iseria "AS" sociada,per regalar a madrid el futur de catalunya i els catalans.aquets personatje l´hi agrada moltissim anar a madrid i traballar per madrid amb els diners dels catalans.que series tant amable de quedar-ti per sempre i no tornar?


VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.