directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern acusa l'Estat de buscar 'cops d'efecte' i 'titulars' prometent reduir la morositat a 30 dies

Ha assegurat que Catalunya pot ser capdavantera en els pagaments de les administracions públiques si s'aproxima als 60 dies

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha estat crític aquest dimarts amb el govern espanyol per la seva política de 'titulars' i 'cops d'efecte'. Huguet sosté que no hi ha diferència amb l'objectiu de l'Estat de reduir la morositat pública dels pagaments a 30 dies i el del Govern de tendir cap als 60 dies. Huguet ha dit que 'no té cap valor pràctic diferenciat' perquè es parla de progressivitat sense posar terminis. Per Huguet, es tracta d'un 'tema mediàtic però 'el valor és el mateix'. 'El que passa és que el Govern de Catalunya té un estil poc donat a la publicitat fàcil', ha reblat. Huguet creu que Catalunya pot ser capdavantera en els pagaments si s'aproxima als 60 dies. La setmana passada el tripartit va rebutjar la proposició de llei plantejada per CiU de reduir el termini de pagament a aquests 30 dies.
consell de govern, joaquim nadal, josé montilla, joan saura, tripartit
Comparteix
   


Etiquetes
Entre les propostes concretes presentades aquest dilluns per la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, hi ha la de limitar la morositat dels pagaments a 30 dies per part de les administracions públiques. Es dóna la circumstància que CiU va plantejar la setmana passada al Parlament una proposició de llei que proposava la reducció del termini de pagament a aquests 30 dies. La iniciativa va ser rebutjada pel tripartit i va recordar que en les resolucions aprovades durant el Ple sobre la crisi econòmica es va aprovar 'continuar treballant per reduir el termini de pagament amb l'objectiu d'arribar als 60 dies'.

Aquest dimarts, després de la reunió del Consell de Govern, ha volgut deixar clar que el que manifesta l'Estat 'no diu altra cosa del que va dir el Govern', ja que tots dos aposten per 'avançar progressivament', uns parlant de 30 dies i l'altre de 60, però sense concretar la data, sinó de 'voluntat política de millorar la morositat'. Huguet, però, creu que, en aquest cas, parlar de 30 o de 60 dies 'no té cap valor pràctic diferenciat'. Que l'Estat es comprometés a pagar a 30 dies 'seria fantàstic', ha dit, però ha remarcat que es parla 'd'avançar progressivament' i 'posats a dir es podria dir pagar al comptat i jo m'hi apuntaria ràpidament'.

En tot cas, Huguet creu que l'executiu espanyol ha buscat un 'titular diferenciat'. De fet, creu que aquest és 'un tema mediàtic' i que el Govern de la Generalitat té un estil 'poc donat a la publicitat fàcil'. 'Si creiem que a curt termini és difícil passar a 30 dies, ni que digui progressivament hi hem posat 60, perquè entenem que no serà fàcil arribar a 30 dies a curt termini', ha dit.

Huguet, però, creu que el govern espanyol té 'una política de cops d'efecte' i ha apuntat que caldrà veure 'd'aquí a uns mesos si arribaran més ràpids ells a 30 dies que nosaltres als mateixos 30 sense haver-nos-ho proposat'. Per això, ha dit que el Govern vol 'jugar a cartes més serioses, no tant mediàtiques però més realistes, i que la progressivitat es noti de veritat i no quedi en fum'. El conseller creu que posar-se l'objectiu de 60 dies representa 'liderar les comunitats autònomes' pel que fa 'mínima morositat', si es deixa de banda el País Basc. El conseller ha demanat 'temps al temps' i veure 'qui avança millor en el compliment de la morositat'.

Sobre altres mesures exposades pel Salgado, Huguet ha recordat que el Govern de la Generalitat ja va apostar fa uns temps per la rehabilitació d'habitatges, però ha afegit que 'tornem a estar en temes mediàtics' quan es posen xifres d'ocupació. En tot cas, Huguet ha alertat que el canvi de model econòmic no ha de pivotar en el sector de la construcció i que el Govern aposta pels centres de recerca, la millora de la qualitat industrial i la formació.

A més, ha recordat que bona part de les mesures que planteja el govern espanyol 's'han de pactar amb les comunitats, perquè són competències compartides sinó traspassades totalment'. 'Hi ha d'haver molt de diàleg i negociació sobre aquest primer document de Salgado', ha deixat clar. Huguet veu 'prematur' parlar de quines competències podrien entrar en conflicte competencial, tot i que ha dit que 'el document és bastant conscient'. En tot cas, ha apostat perquè hi hagi 'reunions prèvies' entre Estat i comunitats, i que territoris 'que pesen molt' com Catalunya, el País Basc, el País Valencià o Madrid ni que sigui de forma 'informal' haurien de ser 'sistemàticament consultades'.

Sobre la cimera convocada pel president de la Generalitat, José Montilla, pel 12 de març amb agents econòmics i socials, i partits polítics, Huguet ha dit que 'probablement es posaran alguns altres elements sobre la taula', però ha remarcat que no s'han d'esperar 'grans novetats', perquè 'el Govern continua treballant i no espera a anar fent reunions sistemàtiques', i ja ha anat aplicant mesures contra la crisi en els últims anys. Huguet ha dit esperar que hi hagi 'el màxim de diàleg' i que l'oposició hi vaig amb ànims de negociar i presentar propostes que l'executiu escoltarà 'amb molta atenció'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.