directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Joaquim Maria Puyal és investit doctor honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili

Destaca que la situació de la comunicació és 'crítica' per la pressió dels sectors socials, empresarials i polítics que la rodegen

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El periodista Joaquim Maria Puyal ha estat investit aquest dimarts nou doctor honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Durant la seva trobada amb els periodistes abans de l'acte d'investidura, Puyal ha fet un repàs a la situació actual del periodisme i de la llengua catalana. Puyal ha destacat que la situació del sector de la comunicació es 'crítica' per la força i la pressió dels sectors socials, empresarials i polítics que la rodegen. Amb tot, Puyal ha insistit que qui sap resoldre problemes en comunicació, sabrà també donar resposta a les dificultats que la vida planteja. El rector de la URV, Francesc Xavier Grau, ha destacat el rigor per la feina i l'amor per la llengua de Puyal.

Comparteix
   


Etiquetes
Puyal ha insistit que la importància de l'èxit professional recau en l'equip que l'ha rodejat al llarg dels anys, el suport de l'empresa on treballa i la 'incondicionalitat' dels seus patrocinadors. Així mateix, Puyal ha explicat que entén que si aquest dimarts li atorguen aquest reconeixement 'no es deu únicament' a la seva feina sinó a la de tot l'equip que hi treballa que entén el seu dia a dia d'una determinada manera que els ha permès 'guanyar mercat i visibilitat'.

El ja doctor Honoris Causa de la URV ha dit que més enllà que les retransmissions de futbol es facin en català i es parli del Barça l'important són 'el missatge i la comunicació en si mateixa'. Segons Puyal, és 'bo que el periodista sigui parcial' perquè d'aquesta manera l'oient sabrà ubicar molt millor el missatge que s'està emetent. En tot cas, Puyal ha insistit que cal que aquest contingut tingui uns paràmetres bàsics de credibilitat, sigui d'interès i amb el màxim de respecte per totes les persones, incloent-hi també els sectors menys afavorits.

El català i el periodisme actual
Joaquim Maria Puyal ha dit que estimar el català no significa anar en contra d'altres llengües. En tot cas, ha defensat l'ús de la llengua per evitar la 'inèrcia' que aquesta podria agafar en el cas que no hi hagués una preocupació pel seu ús i la seva projecció. En aquest sentit, Puyal ha dit que la llengua mai ha d'anar per davant del missatge i ha lamentat que importants personalitats del país 'no tinguin preocupació, respecte i interès per la llengua catalana a l'hora de parlar-la'.

Ja en clau general, Joaquim Maria Puyal ha dit que els periodistes haurien d'estar protegits pels seus propis professionals del sector i per la deontologia professional. Puyal ha assegurat que corporativament parlant 'ens podríem organitzar millor'.

El nou honoris causa de la URV s'ha mostrat content de no haver hagut de parlar sobre el futur polític del president del FC Barcelona, Joan Laporta, tot i que ha dit que tothom té dret a elegir el seu camí.

L'acte d'aquest dimarts s'ha dut a terme al Paranimf del Rectorat i ha comptat amb la presència de personalitats destacades, com l'empresari Jaume Roures; la directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, entre d'altres persones il·lustres del món universitari i de la comunicació.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Joguinejaire fletxa Sabadell
3 de març de 2010, 10.10 h

@ Ferran Esteve: Iniesta és espanyol, i el tracten a la manera espanyola com a cortesia, de la mateixa manera que es parlava d'un anglès que li deien Sir Bobby Robson, a la manera anglesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ramon Font fletxa Sant Andreu de Llavaneres
2 de març de 2010, 23.53 h

Felicitats Joaquim Maria !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon Font fletxa Sant Andreu de Llavaneres
2 de març de 2010, 23.48 h

Ferran Esteve, en una ocasió com aquesta, aquest es el comentari que se’t ocorre? De
Sant Vicens de Montalt tenies que ser!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ferran Esteve Arias fletxa Sant Vicenç de Montalt
2 de març de 2010, 19.53 h

Es molt interessant que es faci Doctor Honoris Causa amb un senyor que ha instaurat en les seves retransmissions futbolistiques un MADRILENYISME tan evident com DON ANDRES,quan es parla del benvolgut Andres Iniesta.El Puyal que tan defensa el català,a posat gratuitament aquest modisme tant Madrileny..nomès dir que es l'unic periodista que ho diu,aixo si aplaudit per el seu equip de subalterns.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.