directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera veu 'mancances clamoroses' en les darreres propostes del govern espanyol

Creu que el problema de la crisi és el crèdit i que 'el govern Zapatero no és prou valent al sector financer'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ICV i cap de llista a les eleccions, Joan Herrera, ha afirmat aquest dimarts que les recents propostes del govern espanyol per a sortir de la crisi econòmica 'tenen mancances clamoroses' les primeres propostes com que 'no hi ha cap exigència ni cap nova proposta sobre el sector financer'. 'El primer problema és el crèdit i el govern Zapatero no és prou valent al sector financer', ha remarcat el dirigent ecosocialista. De fet, el govern espanyol ja va fer arribar un document de 32 pàgines als partits amb les primeres propostes concretes, que han de servir perquè l'economia es recuperi. Com a solució, Herrera ha apuntat que 's'ha d'anar a una reforma fiscal amb profunditat i intel·ligència' la qual cosa ha qualificat com 'la gran assignatura pendent actual'.

Comparteix
   


Etiquetes
Herrera ha destacat que en les propostes 'no hi ha cap reflexió al voltant de la fiscalitat' i ha afirmat que 'hi ha elements positius que arriben tard com l'estratègia d'estalvi i eficiència en l'edificació'. 'Volem saber la concreció perquè parlem de 350.000 llocs de treball però no sabem quin és el volum i recursos que destinarà el govern espanyol més enllà de les reduccions en IVA que ja havien plantejat', ha remarcat. El dirigent d'Iniciativa ha afirmat que tenen tota la predisposició al debat i al diàleg. 'Esperem que el govern espanyol amb els elements cabdals amb l'accés al crèdit i una fiscalitat equitativa i justa s'atreveixi i concreti els elements positius'.

Ha fet aquestes declaracions poc després de pronunciar una conferència al Cercle d'Economia. En aquesta, ha rebutjat el tòpic 'que diu que un govern amb majories és més sòlid'. De fet, ha declarat que no opina que el Govern tripartit improvisi més que el govern Zapatero en matèria econòmica, sinó que pensa tot el contrari. 'El Govern té un horitzó i l'executiu Zapatero improvisa més que un govern de coalició' com el que conforma el tripartit.

'ICV és el canal 33 del PSC', diu un membre del Cercle i exconseller de CiU
El membre de la Junta del Cercle d'Economia i exconseller de Presidència en l'època de Jordi Pujol, Joaquim Triadú, ha fet una pregunta a Herrera i ha destacat que 'des de va deixar de ser PSUC es pregunta cada dia que vol ser quan sigui gran'. Ha remarcat que 'ICV és massa el canal 33 del PSC i una voluntat de ser un PSC amb uns certs tocs d'elitisme'. Segons el representant del Cercle, 'és una llàstima que la penetració d'ICV als barris obrers és gairebé insignificant'.

Herrera ha destacat que el seu partit ve d'una tradició del PSUC gloriós i del que es va inventar ICV. 'Ens avancem als signes dels temps i anem en canals diferents perquè som així, hem crescut, hi ha una evolució i els canals diferents fa que vivim i bevem de la tradició del PSUC i s'hi incorporen més reflexions de l'ecologisme i del feminisme'. En aquest sentit, ha replicat que hi havia gent que dubtava sobre la viabilitat d'ICV quan Joan Saura s'hi va posar al capdavant. 'Ara és una força consolidada amb experiència de govern a la Generalitat i als ajuntaments', ha dit.

'No sé si som el canal 33 o la marca blanca del PSC', ha manifestat, per preguntar si són compatibles les dues coses i que després et que tens massa perfil. 'O una cosa o l'altre', ha remarcat Herrera. 'Darrerament hem escoltat que tenim massa perfil i que hi ha coses que opinem diferents i que som el canal 33', ha afegit. Ha destacat que ens mira més quota de pantalla que el 33 de forma substancial i som aquell canal que diu les coses abans que ningú i moltes de les coses que diem després venen a la nostra', ha destacat. 'És incompatible que ens diguin que som el canal 33 del PSC i a vegades diguin que anem per un altre', ha manifestat. Herrera ha assegurat que ICV 'té autonomia i un full de ruta'.

Reforma de la fiscalitat
Per altra banda, ha manifestat que 'les economies més solvents amb menor destrucció d'ocupació són els que tenen esforços fiscals més elevats que l'estat espanyol'. 'Cal fer una reflexió sobre la reforma fiscal sense apriorismes amb rigor sabent que no es podrà fer tot en els pròxims anys i s'haurà de determinar quins tipus fiscals es toquen entenent que s'haurà de fer de forma regular'. Segons el dirigent ecosocialista, 'una pujada molt dràstica dels impostos significa un alentiment de l'economia, però amb un esforç fiscal del 30,4% és impossible sortir de la crisi'.

'S'ha d'anar a una reforma fiscal amb profunditat i intel·ligència, que tregui recursos dels sectors on hi hagi més marges, que faci aflorar l'economia submergida i fer front al frau fiscal que no sempre està en grans empreses o corporacions', ha declarat. 'Aquest és un element que s'ha d'encarar amb rigor i aquesta és la gran assignatura pendent', ha afegit.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.