directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Castells: 'Pensàvem que el proteccionisme econòmic espanyol ens convenia, però ens va bé l'obertura de fronteres'

El conseller d'Economia defensa que el país pot sortir tot sol de la crisi, però remarca que 'la nostra presència a Espanya és indispensable'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, està convençut que 'Catalunya seria el cinquè o sisè país de la Unió Europea' si fos independent. En el transcurs d'un esmorzar organitzat per Nueva Economía Forum, ha realitzat una encesa defensa de les possibilitats que té el país per sortir tot sol de la crisi, sense necessitat d'ajudes espanyoles: 'Fins ara ens pensàvem que ens anava bé el proteccionisme espanyol i resulta que no, que ens va bé l'obertura de fronteres'. Però després d'un seguit de proclames amb ressons sobiranistes, ha deixat clar que 'la nostra presència a Espanya és indispensable'.
Antoni Castells
Comparteix
   

'Val la pena i ens convé.' Així de contundent s'ha mostrat Castells respecte la continuïtat del mercat català dins de l'espanyol. L'únic aspecte que canviaria de l'encaix Catalunya-Espanya, referint-se tant al PSOE com al sector immobilista del PSC, és que 'els partits catalans han de tenir la seva veu a Espanya', tal com també va expressar en aquest mateix fòrum el conseller d'Educació, Ernest Maragall -també present avui a la dissertació de Castells.

El conseller creu enèrgicament que 'Catalunya és un país competitiu' per si mateix -'tenim falta de confiança en nosaltres mateixos', ha apuntat-, però que ara li toca 'exercir un paper actiu de lideratge per resoldre els nostres problemes i els d'Espanya'.

Opina que 'no hi ha economia que vagi bé si la política no va bé', motiu pel qual creu que precisament és ara quan 'és l'hora de la política'. 'I si és l'hora de la política, és l'hora de Catalunya', ha reblat. Tres són les condicions perquè la política catalana rutlli, segons el seu punt de vista: que hi hagi un lideratge clar, que aquest lideratge assenyali un projecte de país i que tots els agents polítics, econòmics i socials sàpiguen arribar a pactes 'per articular una gran majoria'.

En aquesta línia, ha defensat que, tot i que a Catalunya el lideratge recau en el president de la Generalitat, cal construir també un model complementari de 'lideratge transversal' per trobar una sortida a la crisi que impliqui a més actors, tant polítics com econòmics i socials.

Sortida de la recessió
Castells també ha apuntat que, 'després d'una etapa econòmica molt dura, aquest trimestre molt probablement sortirem de la recessió'. Després de set trimestres en recessió, el conseller ha apuntat que la crisi ha tocat fons a Catalunya, segons que indiquen la majoria d'indicadors econòmics, i que el març es tancarà amb creixement positiu, ínfim però positiu. 'Evidentment que no ens trobarem als índexs de 2007, però la situació repunta', ha exposat.

També ha saludat positivament la decisió del govern espanyol d'obrir una via de pacte polític per sortir de la crisi, un model que Catalunya ja porta aplicant des de fa anys amb l'Acord Estratègic, que implica empresaris i sindicats.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
3 de març de 2010, 13.15 h

Tres son tres:lideratje= el que impossi madrid
projecte de pais=el que impossi madrid
pactes= com sempre expoliar i expoliar catalunya


INDEPENDENCIA I REGENERACIÓ POLITICA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Mallorca
3 de març de 2010, 13.07 h

"resoldre els nostres problemes i els d'Espanya'
Això es deu dir baixa autoestima compensada, perquè ser incapaços de resoldre el problema principal i prioritari nostre -la dependència d'Espanya- i voler solucionar els problemes de la metròpolis no pot tenir un altre nom molt allunyat. Llevat que vulgui dir que tant Catalunya com Espanya tenen el mateix problema: la colonització.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de març de 2010, 12.23 h

Això, sr CAstells, és com dir que els jueus havien de tenir la seva veu al govern alemany durant el nazisme.

Foteu pena tots plegats, amb aquesta visió hispanocèntrica i mesetaria. Amb els vostres refotuts partits ben untats per la maquinaria constitucional espanyola, que us tolera mentre feu girar la rodeta de hàmster en la que ens teniu posats entre uns i altres, i en la que us sentiu tant còmodes. Vosaltres accepteu aquest rol, en l'intenteu vendre, i ens eternitzeu l'espoli i el genoc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Guillem fletxa Barcelona
3 de març de 2010, 12.18 h

Aquests senyor pertany a un partit pro-taurí, oi? www.youtube.com/watch?v=qeeCqRtMIHc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.