directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol considera que el model català a Europa dels anys 80 i 90 ha deixat pas al model escocès

Ho ha dit a Nova York on aquests dies exposarà la seva visió sobre la relació entre Europa i els Estats Units

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, és des d'aquest dimarts a Nova York per exposar la seva visió sobre la relació entre Europa i els Estats Units. Aprofitant l'avinentesa de la visita, Pujol ha recordat aquest dimecres la seva acció exterior com a president i ha assegurat que durant els anys 80 i 90 es parlava d'un 'model català', rol que considera que ara ocupen els escocesos. Ha dit que abans aquest 'model català' s'entenia com a projecte de país que volia salvar la seva pròpia identitat i al mateix temps projectar-la, cosa que ara 'ja no passa', creu Pujol. L'expresident comparteix les paraules del conseller Ernest Maragall i diu que Catalunya està 'fatigada' i 'desconcertada'. En concret, sobre la crisi per les declaracions del titular d'Educació, diu Pujol, que s'ha tancat malament. 'Però, bé... tothom sap el que un i l'altre pensa i diu', afegeix.

Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Pujol ha lamentat en la seva visita a Nova York que 'ara el nostre referent siguin els escocesos', quant als anys 80 i 90 'el referent per Escòcia érem nosaltres'. D'entre els motius que ens han portat a tal situació, l'expresident de la Generalitat considera que en aquests moments Catalunya 'és un país que està desconcertat' i 'passa un moment difícil', conseqüències en què han derivat les causes d'una 'certa pèrdua de prestigi' i 'pèrdua d'autoestima'. Aquestes consideracions les ha lligat Pujol a les polèmiques declaracions que el passat 10 de febrer feia el conseller d'Educació i on admetia que Catalunya 'està fatigada' de l'entesa entre PSC-ERC i ICV. En aquest sentit, Pujol ha reconegut que Catalunya 'ho està' de fatigada i ha considerat que 'tothom sap el que un i l'altre pensa i diu' respecte a Ernest Maragall i el president Montilla.

'A Catalunya hi ha un líder claríssim'

En ser preguntat sobre si hi ha una crisi global de lideratge, Pujol ha dit que a nivell internacional Barack Obama és un líder, tot i que ha reconegut que 'un lideratge europeu, és veritat que no hi és'. Pel que fa a si hi ha de líders a catalunya, ha assegurat que ' jo en veig un de claríssim' en referència al candidat a la presidència de la Generalitat per CiU, Artur Mas. Tot i això, ha matisat que 'd'això encara no en toca parlar-ne'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 de març de 2010, 15.35 h

En Pujol va als USA i se l'escolten. Ara m'agradaria veure a n Montilla fent el mateix.

És el que hi ha per culpa d'ERC. Tenim un mindundi que no pot sortir de l'area metropolitana de Bcn. sense fer el ridicul més galdós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Frances Tey fletxa Barcelona
3 de març de 2010, 13.26 h

Marc si llegissis enlloc de parlar d'oïdes sabries que quan es va redactar el primer estatutet de la democràcia, el concert el va posar damunt la taula en Pujol i en Barrera, però els estimadíssims amics sociates del PSC (Què heu fet ERC?) van dir que nanai. Ah, i la pluja fina és la que et permet a tu avui poder expressar-te lliurament i en català. I el model escocés pot ser tan bo o millor que qualsevol altre. Però segur que ho aconseguiran ells primer que nosaltres. I saps per què? ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de març de 2010, 13.04 h


aRTURO,es el lider indiscutible per que sera fidel als interessos de la familia pujol i demes capitalistas botiflers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Manresa
3 de març de 2010, 12.54 h

Sr Pujol que s'ha begut l'enteniment o què? Escòcia mai ha tingut com a referent Catalunya tot i que tenen coses en comú és més ja ens agradaria nosaltres ser com Escòcia per tant deixi's de palles mentals que són del tot inútils. És més Escòcia està a anys llum de Catalunya però això ja ho sabiem des de fa molt de temps per tant no ens recordi els penosos anys de pluja fina durant els quals vosté va governar. Ahh i perdoni que li digui Catalunya està desconcertada i ho està pas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.