directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 06:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Benet XVI consagrarà la Sagrada Família el proper 7 de novembre

En la seva segona visita a l'Estat després del bany de masses del 2006 a València

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El papa Benet XVI visitarà Barcelona el novembre vinent, on consagrarà el temple expiatori de la Sagrada Família el diumenge 7 i hi farà la primera missa a la nau central. Joseph Ratzinger respon d'aquesta manera les demandes del bisbat de Barcelona, que confiaven que el màxim mandatari dels catòlics accediria a beneir el temple projectat per Gaudí i convertir-lo en sagrat i apte per celebrar-hi misses amb regularitat. La visita del papa, que serà a Barcelona envoltat de grans mesures de seguretat, serà un esdeveniment 'de ressò mundial' segons el bisbat.
benet xvi
Comparteix
   


Etiquetes
Segons ha explicat l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el papa arribarà a Barcelona després de visitar Santiago de Compostela, i consagrarà el temple de la Sagrada Família, que fins ara només havia acollit cerimònies religioses de manera excepcional.

'Hem d'estar molt contents, el Sant Pare té molts viatges', ha recalcat Sistach. La seva arribada caurà en diumenge i tindrà 'un ressò mundial'. Els actes que sorgiran encara no estan decidits però estaran subjectes 'al seu desig'. La finalitat central del desplaçament és la consagració del monument de Gaudí, l'església 'més important per la seva significació artística a tot el món'.

El cardenal Sistach s'ha mostrat molt satisfet 'i agraït' davant la confirmació rebuda des del Vaticà que el Sant Pare visitarà Barcelona el 7 de novembre. Ho farà per presidir la consagració del temple de la Sagrada Família. 'Aquesta és la finalitat central del seu viatge, la resta encara es desconeix'. Benet XVI passarà tan sols un dia a la capital catalana i des d'aquí volarà fins a Santiago de Compostela, on s'estarà un dia més.

La visita comptarà 'amb unes extraordinàries mesures de seguretat' que no depenen de la Diòcesi barcelonina, ha recordat Sistach, que sí que ha demanat però 'la complicitat de les autoritats i els mitjans de comunicació' per donar el relleu que es mereix la seva visita.

Sistach espera que la visita del Papa serveixi també per arrencar-li a la màxima autoritat catòlica algunes paraules en català. 'El Sant Pare sent un profund respecte per les llengües i les cultures de tots els pobles', ha subratllat just abans de pronosticar que tornarà a parlar-lo aquí.

Encara es desconeixen la majoria dels detalls, actes i ruta que seguirà Benet XVI en la seva estada a Barcelona. 'Només és segur que presidirà la consagració de la Sagrada Família', ha explicat.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.