directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'apoderat de José Tomás acusa els partits antitaruins d'actuar amb hipocresia i cinisme

Comencen al Parlament les compareixences per la defensa o l'abolició de les curses de braus a Catalunya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El músic i apoderat de José Tomás, Salvador Boix, ha carregat durament aquest dimecres contra els partits antitaurins i de la situació actual que viuen les curses de toros a Catalunya. Boix ha manifestat que a la qüestió d'abolir les curses de toros 'hi pesen les idees identitàries i animalistes amb un fons argumental hipòcrita i en clau política com ho ha demostrat el Parlament fa uns dies blindant els correbous de les Terres de l'Ebre'. 'Tot això no és hipocresia política sinó pur cinisme polític', ha criticat.
ilp, prou, braus, toros, compareixença
El membre de la Plataforma per la Promoció i Difusió de la Festa, Jaume Josa, el músic i apoderat de José Tomás, Salvador Boix, i el torero i ramader, José Miguel Arroyo.

Comparteix
   


Etiquetes
'M'escandalitza que el Parlament jugui a l'animalisme de saló i es plantegi atemptar contra la llibertat d'una part de la ciutadania', ha remarcat. Aquest dimecres comencen al parlament les compareixences de partidaris i detractors de la prohibició de les curses de braus a Catalunya dins del tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la plataforma Prou!. Durant la seva intervenció, Boix ha afirmat que ser aficionat als toros a la Catalunya d'avui 'vol dir també carregar amb la creu de viure amb la semiclandestinitat i haver de fer actes de militància com aquest al Parlament en contra de l'ànsia anihiladora de les diferents institucions catalanes que han anat manifestant des de fa 23 anys'. De fet, aquest ha estat el to de la intervenció del músic i apoderat de José Tomás.

Ha manifestat que 'els atacs contra la tauromàquia han estat continus des del poder' a Catalunya. Boix ha avisat que estan apunt de ser aniquilats per aquest Parlament si no s'impedeix. Ha criticat que se'ls hagi tractat com a delinqüents i que Barcelona fos declarada ciutat antitaurina. Segons ha dit, és l'episodi 'més ruboritzant, lamentable i exòtic' del 'setge antitaurí'. Per contra, ha destacat que l'expectació aixecada per José Tomás cada vegada que actua a la Monumental.

Boix ha ressaltat en varies ocasions que la tauromàquia és estimada a Catalunya i ha destacat que 'el públic de toros català és passional, entès i arrauxat'. Acte seguit, ha carregat durament contra TV3 i Catalunya Ràdio per no informar sobre les curses de toros. 'Mai no han tingut voluntat de tractar la tauromàquia que es produeix a Catalunya i se l'ha exclòs volgudament'. 'Si no és per un accident o una manifestació abolicionista a les portes de la plaça, els mitjans públics no han dit gairebé mai res, faltant a la finalitat de servei públic i al dret dels ciutadans a la informació'.

'Ens deuen una disculpa i un reconeixement', diu l'apoderat de Tomás

Boix ha apuntat que no li sembla que el Parlament hagi de fer més contra els toros i 'crear aquesta fractura petita prohibint que es pugui anar als toros pacíficament'. 'Ens deuen una disculpa i un reconeixement', ha declarat. 'M'escandalitza que el Parlament jugui a l'animalisme de saló i es plantegi atemptar contra la llibertat d'una part de la ciutadania', ha remarcat.

Ha preguntat si estaven disposats també a prohibir la cacera del senglar i la pesca esportiva amb mort o sense mort. Així, ha acusat els partits antitaurins d'actuar amb un fons 'argumental hipòcrita i amb un component de clau política evident com ho ha demostrat el Parlament fa uns dies blindant els correbous de les Terres de l'Ebre'. 'Saben millor que ningú que el polític que ataqui les curses de braus a l'Ebre no el votaria ningú. Tot això no és hipocresia política sinó pur cinisme polític, que genera desafecció entre la societat', ha remarcat. Així mateix, ha manifestat que l'aficionat 'no té culpa de la utilització política de la tauromàquia i només vol viure la seva afició amb passió'.

Jaume Josa avisa que el Parlament pot fer 'el ridícul'

Per altra banda, el membre de la Plataforma per la Promoció i Difusió de la Festa, Jaume Josa, ha començat la seva intervenció demanant al Parlament que no es prohibeixi la festa dels toros. Ha declarat que li agradaria que Catalunya 'fos capdavantera amb altres coses i no es faci bandera d'unes coses com aquesta, dictar una llei sobre protecció dels animals, que no és veritat'. Acte seguit, ha manifestat que el món del toro lluny del que es vol fer creure és un món de solidaritat, sentiment, d'amistat, de col·laboració, la plaça de toros és un rotllana democràtica'.

Josa ha alertat els parlamentaris que 'si segueix endavant el text que tinc aquí (en referència a la ILP per abolir les curses de braus a Catalunya), el Parlament faria el ridícul perquè prohibiria la mort d'un animal extint'. 'Els que han redactat el text que sembla que fan al·legats sobre els sistema nerviós dels toros desconeixen el nom científic de l'espècie del toro brau', ha assenyalat.

Ha destacat que la festa dels toros no amaga la mort ni la realitat 'd'una home que decideix enfrontar-se a la força d'un brau i per això em sembla interessant que segueixi aquesta festa dels toros', ha dit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.