directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Més centralisme: Merck canvia Barcelona per Madrid

La multinacional s'explica dient que així estarà més prop del Govern i dels Ministeris

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'empresa de medicaments genèrics vol tancar la seva fàbrica de Mollet del Vallès. Ara mateix, ja existeixen pressions dels treballadors que es quedarien sense feina. Tot i això, sembla que l'empresa Merck té molt clar que se'n va a la capital del l'Estat espanyol. L'Entesa Catalana de Progrés ha demanat explicacions al Govern per escrit per la decisió d'una multinacional de fer les maletes en direcció a la capital.
empresa alemanya merck medicaments
Logotip de l'empresa Merck

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta és una mostra més d'un centralisme cada cop més punyent. L'empresa alemanya Merck podria ser un exemple del que està passant amb altres multinacionals. Merck ha anunciat el trasllat de la seva seu social a Madrid, al·legant que així estarà més prop del Govern i dels Ministeris. En el fons, la decisió empresarial no té res de sorprenent tenint en compte que el grup té la seva seu comercial a Madrid, la seu social de Serono també estava a Madrid, i el biotecnològic compte amb una planta de producció en Tres Cantos i la seva presidenta, Laura González-Molero, ha assumit les regnes del grup a Espanya. A més l'Agència Espanyola del Medicament segueix estant de moment a la capital espanyola.


El portaveu de l'Entesa Catalana de Progrés (ECP) al Senat, Carles Bonet, no s'ha tallat gens ni mica al presentar dijous passat una pregunta al Govern per a conèixer la seva opinió sobre el trasllat de la seu social de la multinacional alemanya Merck a Madrid. El grup farmacèutic, que s'està adaptant després de la compra de la biotecnològica suïssa Serono en un procés que va concloure formalment a l'abril, es veu sotmesa a la pressió per part de la seva plantilla de Mollet del Vallès ja que l'entitat no assegura la continuïtat de l'ocupació després de vendre la seva filial de genèrics. I és que prop d'un 40% de la producció de la planta barcelonina es centra precisament en medicaments genèrics. Bonet ha interpel·lat al Govern sobre un funcionament de l'Estat que considera "fortament centralitzat a Madrid", el que, al seu judici, genera desequilibris i "una competència deslleial" entre regions.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
30 d'agost de 2010, 01.53 h

A Barcelona li està passant com a Montreal, que de ser la gran ciutat del país, la més industrial. la més dinámica i amb més potencial de creixement. Amb les tonteries de l'independentisme i nacionalismes, les empreses agafen les maletes i se'n van a la ciutat del costat. Al Canadà van cambiar Montreal per Toronto i aquí estan cambian Madrid per Barcelona. No puc dir que me'n alegri, pero us està bé, perquè és el que us han buscat els vostres polítics barcelonins independentistes. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Garnatxa fletxa Sentmenat
18 de juliol de 2007, 19.41 h

Sempre ens quedaran alemanys com els de Boeringher a Sant Cugat.
Aquests semblen trobar-se força còmodes al Vallés i no semblen valorar la herència de Hitler i d'en Franco com altres colegues seus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Patxitxo fletxa Barcelona
17 de juliol de 2007, 20.21 h

No m'estranya gens que se'n vagin a Madrid, aquests de la Merck, perquè van tan fora d'hora com els espanyols. L'argumentació que ho fan per a estar més a la vora del Govern Central i dels ministeris, no se l'empassa ningú en plena societat de la informació i la comunicació.
De fet, s'ha d'estar ben sonat per a posar-se en evidència triant un impossible per excusa. No hi ha cap mena de dubte que els de la Merck, com Espanya, s'han quedat encallats en el segle XX, si no en el XIX, i en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.