directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un miler de persones reclamen unitat d'acció a l'independentisme per assolir un Estat propi

El teatre La Faràndula de Sabadell s'ha omplert de gom a gom per escoltar Joel Joan, Joan Carretero, Alfons López Tena, Josep Guia i Oriol Junqueras

Comentaris 47  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Un miler de persones s'han aplegat aquest dimecres a Sabadell per reclamar la unitat de l'independentisme català. Aquesta voluntat d'acció conjunta s'ha materialitzat amb la transversalitat dels oradors que hi han intervingut: Joel Joan, Alfons López Tena, Joan Carretero, Josep Guia i Oriol Junqueras, als quals s'ha sumat -virtualment- el president del FC Barcelona, Joan Laporta. Tots ells han coincidit a subratllar la necessitat de treballar plegats per aconseguir un Estat propi i han encoratjat els assistents a treballar amb convicció ja que l'objectiu és més a prop que mai. Un curtmetratge (vídeo) mostrant com seria el país després de la independència ha donat inici a l'acte sobre el qual han planat les consultes sobre la independència que s'han assenyalat en diverses ocasions com un punt d'inflexió en el camí cap a l'Estat propi.
acte d'estat
Francesc Ribera 'Titot', Oriol Junqueras, Alfons López Tena, Joel Joan, Joan Carretero i Josep Guia.

Comparteix
   

L'acte, articulat al voltant de l'objectiu de l'estat propi, ha començat amb la projecció d'un documental on es podia veure fet realitat el somni de l'Estat propi. Després de la independència de Catalunya, una dona n'era la presidenta, la sanitat i l'educació funcionava millor, es formava un exèrcit català que intervenia al conflicte del pròxim orient i les nostres seleccions competien internacionalment.

Joel Joan: 'Veurem la independència'

El president de l'Acadèmia de Cinema de Catalunya, Joel Joan, s'ha mostrat convençut que la independència és a prop i que les persones que aquest dimecres al vespre omplien el teatre La Faràndula la veurien. Joan ha destacat la gran importància que tenen les consultes sobre la independència ja que 'no és el mateix un poble que posa bombes que un poble que posa urnes'.

Alfons López Tena: 'La millor manera de dir que volem un estat és fer estat'

El notari Alfons López Tena ha parlat també de les consultes recordant que en aquest procés el poble s'ha autoorganitzat per exercir d'estat. 'La millor manera de dir que volem un estat és fer estat', ha reblat. Tena ha assegurat que ara 'tot depèn de nosaltres' i que no hi ha 'possibilitat de fer marxa enrere'. Ha demanat no tenir por a una reacció violenta de l'Estat espanyol davant de la independència de Catalunya ja que 'Espanya ja no té Francos ni Tejeros'.

Carretero: 'A les institucions catalanes ningú té el somni de la independència'

El president de Reagrupament, Joan Carretero, ha centrat la seva intervenció en reiterar que el problema de les institucions catalanes és 'que ningú té el somni' de la independència i que això és un problema a l'hora d'explicar les aspiracions catalanes a l'estranger ja que l'independentisme -segons el de Puigcerdà- no té cap diputat al Parlament. Carretero ha demanat que es vegin les eleccions de la tardor com un 'referèndum' on expressar el suport a la independència, en referència a Reagrupament.

Intervenció virtual de Laporta

'L'aspiració més noble del poble de Catalunya és defensar la seva llibertat', aquestes han estat les paraules que el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha adreçat a través d'un missatge enregistrat en vídeo que s'ha projectat després de la intervenció de Joan Carretero.

Actuació de Francesc Ribera 'Titot'

L'acte també ha comptat amb l'actuació del cantant Francesc Ribera 'Titot', que ha assegurat que si un geni li oferís la possibilitat de convertir de cop Catalunya en un país independent 'diria que no' perquè vol viure el moment i 'travessar la meta amb els meus propis peus'. 'Titot' ha fet aquestes declaracions enmig d'una actuació que, emmarcada en el futur, repassava les sensacions que hauria viscut en la proclamació de la independència.

Guia: 'Poseu el mapa de la nació completa a les vostres accions'

Per la seva banda, el matemàtic, filòleg i dirigent independentista Josep Guia ha demanat als independentistes catalans que 'no s'oblidin' del País Valencià i que posin 'la nació completa' als mapes de les seves accions. En aquest sentit, s'ha preguntat en veu alta què seria de la cultura catalana sense el Tirant, Ausiàs March, Ovidi Montllor, Raimon, Isabel-Clara Simó o Obrint Pas.

Junqueras: 'No anem tan sobrats com per poder permetre'ns estar cansats'

Finalment, l'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras ha apel·lat al 'compromís' dels independentistes, a qui ha instat a no defallir perquè 'encara no anem tan sobrats com per permetre'ns-ho' avisant que 'el pas definitiu no serà fàcil'. Junqueras ha avisat que estem en les millors condicions que mai per assolir la independència però ha demanat no rendir-se a les temptacions d'Espanya que, just abans d'aconseguir-la, 'ens intentarà comprar'. Finalment ha recordat als assistents que 'la independència no es demana, es proclama'.

Curtmetratge Acte d'Estat (Sabadell, 03/03/2010) from directe!cat on Vimeo.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#47
Reagrupat fletxa Barcelona
19 de març de 2010, 17.54 h

Però com us penseu que funcionen les coses!!!

Quina legitimitat té Catalunya per demanar el Concert Economic amb España que gaudeixen el Pais Vasc i Navarra? Sabeu com ho han aconseguit? Per un acte de Guerra de fa 300 anys!!

Les seleccions nacionals! Sota quina legitimitat Catalunya pot demanar Seleccions Nacionals, si com a entitats privades, España, com a Estat les boicoteja cada cop que intenta una federació reclamar el que és legitim.

Només hi ha un camí per moltes voltes que l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
kiri fletxa cerdanyola
6 de març de 2010, 16.28 h

comentari 45, no tens ni idea de qui sóc ni què he fet, com pots fer aquests judicis? Si els que heu de salvar la pàtria ho heu de fer amb aquesta demagògia, pobre catalunya...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
5 de març de 2010, 21.35 h

Kiri, ets un venut espanyol més d'ERC, A les properes eleccions LAPORTA PRESIDENT et queda clar??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
kiri fletxa cerdanyola
5 de març de 2010, 18.48 h

Una opció era exigir el concert econòmic, seleccions catalanes, etc. amb CiU i deixar que el PSC parlés dels problemes reals de la gent, de catalanisme=dreta, etc, etc. i una altra era arrossegar el psc a aprovar l'estatut del 30 de setembre, votar lleis del cinema, defensar la immersió lingüística,etc. En definitiva, que això de fer Montilla president té les seves limitacions, però ha arraconat el discurs espanyolista. Això, amb el que hi ha al parlament, té mèrit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Júlia fletxa Catalunya
5 de març de 2010, 15.45 h

Però amb 69 sí que es podia, si no declarar la independència, sí al menys exigir el concert econòmic blindat, les seleccions catalanes importants, la gestió de l'aereoport, competències plenes d'immigració....etc .I això que ERC podia haver fet amb els unionistes de CIU no ho va fer. Aquesta és la cosa. I aquesta és la causa que ara RCAT i Laporta estiguin acaparant l'atenció de tothom. I aquesta és la causa per la qual a Madrid estan preocupats, perquè han vist que ara va de debò... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
kiri fletxa cerdanyola
5 de març de 2010, 15.17 h

newec, no tens elements per afirmar que ERC no és independentista. Amb 21 diputats al parlament no es pot declarar la independència sinó intentar condicionar les decisions que es prenen. El dia que ERC tingui majoria absoluta i no la proclami aleshores tindràs raó. Però com que no és el cas fas demagògia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
newec fletxa Barcelona
5 de març de 2010, 03.12 h

@39 L'únic que ha intentat fer ERC és robar-li vots a CiU fent-se passar per independentistes, quan en realitat s'ha vist que només els importa la cadira.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Manel fletxa cerdanyola
5 de març de 2010, 00.58 h

Per cert Helena, per ser estudiant de filologia catalana i haver tret no se quina nota a batxillerat fas moltes faltes d'ortografia. Hauràs d'estudiar una mica més si vols tenir una mica de credibilitat. Si aquesta ha de ser l'excel·lència que cerquem anem llestos.

No donis tantes lliçons dona, que encara no has fet res a la vida!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
kiri fletxa cerdanyola
5 de març de 2010, 00.45 h

Veig que aquí hi ha una notícia que parla d'unitat i apareixen comentaris amb retrets cap a ERC. Mireu, si ERC tingués majoria absoluta ja seríem independents. El que passa és que no la té i sí, ha fet president en Montilla. Però és que amb en Montilla de president s'ha aprovat una llei del cinema i s'ha plantat cara a Madrid com mai abans.ERC ha jugat un paper a la política catalana, ha fet de motor del procés estatutari que ha acabat amb la consolidació del seu projecte polític. A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Julià fletxa Barcelona
4 de març de 2010, 20.38 h

Gràcies a tots per la vostra sinceritat. Però si us estalviéssiu els insults, només els insults, estaria molt bé. Els retrets són inevitables. I la desqualificació si està recolçada pels fets també. Només és qüestió de ser més o meny subti o irònic. Però en qualsevol cas gràcies per fer-me veure que hi ha tanta gent que a la seva manera s'estima Catalunya. Salut companys¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.