directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'ambaixada espanyola de Xile va menysprear els catalans afectats pel terratrèmol

Tres dels afectats han pogut retornar gràcies a les gestions de Vicepresidència

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Tres dels catalans que estaven a Xile, Hipòlit Serra, Lluís Carreras i Àlex Puigcoll, han arribat aquest dijous al migdia a l'aeroport de Barcelona molt enfadats amb l'actitud de l'ambaixada espanyola. En declaracions als periodistes presents al Prat, Serra i Carreras s'han mostrat 'consternats' pel tracte rebut pels funcionaris espanyols a Santiago de Xile. 'Pràcticament ens van fer fora', ha assegurat Carreras, que ha afegit: 'Si no arribem a tenir una amiga allà que ens va pagar l'estada, haguéssim hagut d'atracar per no ser uns sense papers a Xile'. 'Ells no estaven per ajudar els turistes', conclou un dels catalans afectats, que han pogut tornat a Catalunya gràcies a les gestions del Departament de Vicepresidència.
carreras xile
Comparteix
   


Etiquetes
Dos dels tres catalans que han arribat a El Prat han volgut parlar, Carreras i Serra, mentre que el tercer, Àlex Puigcoll, ha preferit abstenir-se de fer declaracions. 'Sense la foto i els diners per pagar el passaport no calia que entréssim per la porta', ha destacat Carreras sobre la sensació que es van endur al trobar-se amb el funcionaris de l'ambaixada espanyola a Santiago de Xile. Segons Serra, l'ambaixada els va dir que 'ells no estaven per ajudar els turistes' i ha destacat que la cosa va acabar 'francament malament i amb una discussió'.

Malgrat el descontent amb les autoritats de l'estat espanyol, els dos catalans han agraït a tota la gent de l'illa 'el suport, l'ajuda i l'acolliment', ha dit Carreras. 'Ens van donar roba, menjar i no ens van voler cobrar res', ha afegit. Els catalans també han agraït el suport de l'armada i les autoritats xilenes. També han volgut destacar que 'en cap moment', ha dit Serra, havien estat al cas del risc de tsunamis. Portaven una guia de l'illa i un radiotransmissor i ningú els va avisar. 'No és que féssim ninguna imprudència', ha volgut destacar Serra.

Els dos catalans han explicat que ho van perdre tot i van haver de caminar sis hores per arribar al poble més proper, on la majoria de cases estaven destrossades. Al dia següent, part del grup se'n va anar de l'illa amb un vaixell de l'armada xilena i l'altre part es va quedar al lloc per seguir buscant Miguel Marín. Així, tres dels turistes van arribar a Santiago de Xile sense passaports ni diners i es van dirigir al consolat de l'estat espanyol perquè els ajudés.

Confirmen la mort del jove d'Alella

Els dos catalans han confirmat que van veure el cos sense vida de Miguel Marín, el veí d'Alella mort pel sinistre. Els fets van tenir lloc mentre tres persones dormien a un refugi i cinc més en dues tendes de campanya, que el tsunami es va emportar. 'Quatre persones que estaven a les tendes van anar a parar a 200 o 300 metres a dins del mar', ha explicat Serra. 'I una de les persones que no va poder sortir i es va ofegar va ser en Miguel', ha puntualitzat.

En un primer moment van veure el cos però la resta del grup va haver d'enfilar-se a una muntanya perquè hi havia perill que es repetís el fenomen. Quan van tornar a baixar per recuperar el cos de Marín se'l va emportar una onada i ja no l'han tornat a veure. L'armada xilena s'ha encarregat de la recerca del jove d'Alella.

El grup ha tornat a Catalunya gràcies a les gestions de la Generalitat, a través del Departament de Vicepresidència, que ha facilitat els tràmits perquè aquestes persones tornessin a casa. El Govern també ha habilitat un número de telèfon, el 935676419, des del qual es centralitzaran les gestions per buscar persones més desaparegudes en el terratrèmol de Xile.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Oriol fletxa Castellar
5 de març de 2010, 09.50 h

A veure si la gent es comença a adonar que qui té més clar que no som espanyols són els propis espanyols.

PD: ninguna=cap


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de març de 2010, 08.29 h

D'acord amb tu, Miquel (+1)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
miquel fletxa bcn
5 de març de 2010, 00.33 h

encara retreuran al carod-rovira per fer ambaixades


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.