directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Generalitat garantirà el senyal de televisió via satèl·lit allà on no arribi la TDT

Alguns municipis del Pirineu tenen problemes de recepció

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La substitució de la televisió analògica per la digital al Pirineu s'iniciarà el pròxim 17 de març i es perllongarà fins al dia 30 de juny, data per a la qual està prevista l'apagada definitiva. El secretari general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha volgut tranquil·litzar als alcaldes del Pirineu i ha garantit que als llocs on no arribi el senyal de TDT en aquestes dates la Generalitat oferirà la recepció via satèl·lit. Durant aquests 15 dies es posaran en funcionament 30 centres de TDT al Pirineu.
tdt televisió
Comparteix
   


Etiquetes
Bosch ha explicat que ja s'han identificat determinades zones del Pirineu en les que no hi arribarà la senyal digital. 'En aquestes zones ja es treballa per instal·lar el satèl·lit', ha dit Bosch. El director general de Telecomunicacions ha recomanat que la gent no esperi al darrer dia a fer el canvi d'analògic a digital donat que si hi ha deficiències de senyal en algun punt permetrà solucionar-lo abans de l'apagada definitiva.

Bosch ha dit que el més problemàtic seran les zones on les simulacions informàtiques donen que hi ha senyal i al fer l'encesa no serà real. Un altre problema en el qual es troben és a l'hora d'ajustar potències i de veure com responen els aparells a inclemències meteorològiques com són la neu o el fred donat que es tracta d'una tecnologia amb la que no es tenia experiència.

Jordi Bosch ha recordat que 's'han arribat a nivells de cobertura pel que fa a senyal de televisió que no s'havia arribat mai al Pirineu, superant fins i tot la cobertura analògica'.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha inaugurat la jornada Pimestic a la Pobla de Segur, que ha comptat amb l'assistència de gerents i directors de petites i mitjanes empreses del sector turístic i hostaler de l'Alta Ribagorça i dels dos Pallars. La jornada, s'emmarca dins el pla Pimestic, que pretén exposar els avantatges de la implantació de les tecnologies de la informació i la comunicació per a la competitivitat de les petites i mitjanes empreses catalanes.

Als assistents se'ls ha ofert exemples reals d'èxit en l'adopció de les TIC que potencien la productivitat i competitivitat del sector turístic del país, de la mà de l'expert en noves tecnologies Eduard Ramos. Al llarg de la jornada també s'ha presentat el servei d’orientació Pimestic, una iniciativa que permet que les empreses coneguin de manera especialitzada quines són les seves mancances tecnològiques i com implantar i treure profit de les TIC. Jordi Bosch ha dit que els empresaris han d'aprofitar per introduir les noves tecnologies als seus negocis per afrontar amb garanties la postcrisi.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.