directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Correbous "il·legals" a les Terres de l'Ebre

El Partit Antitaurí denuncia que s'estan autoritzant aquestes pràctiques

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Concretament, el PACMA ha denunciat que la celebració de bous al barri de l'Acollidora d'Amposta i d'una vaca embolada durant les festes majors de Santa Bàrbara són actes "il·legals" ja que estan mancats de tradició. Els denunciants demanen responsabilitats a la Direcció General de Jocs i Espectacles de la Generalitat i a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre per aquestes autoritzacions que, segons el PACMA, van en contra la Llei 3/1998, del 4 de març, de protecció dels animals.
El Partit Antitaurí Contra el Maltracte Animal (PACMA) ha denunciat oficialment "irregularitats" que s'estan produint en aquest principi de temporada de correbous. També ha lamentat públicament "l'actitud permissiva i la manca de vigilància o control" per part de les autoritats competents per poder confirmar la manca de maltractes en la celebració dels correbous.

A més de denunciar la mort a trets d'un bou durant la celebració de correbous al barri de l'Acollidora d'Amposta, el PACMA exigeix ara responsabilitats per l'Administració que va decidir autoritzar aquests actes taurins. Segons han assegurat des del Partit Antitaurí, la celebració de bous al barri de l'Acollidora d'Amposta no té caràcter tradicional, ja que la pròpia associació de veïns que ho organitza no es va constituir fins a l'any 1997. "Segons la llei, les dates establertes per autoritzar correbous són aquelles que tenen caràcter tradicional, és a dir, que se celebraven abans del 1988", alerten.

En aquest sentit, des del PACMA s'ha volgut clarificar que si bé durant les festes majors d'Amposta, que se celebren del 10 al 20 d'agost, es poden autoritzar aquest tipus d'actes taurins, no passa el mateix en unes festes de barri on no hi havia tradició. El Partit Antitaurí ha recordat que l'any passat, per aquesta mateixa raó, el llavors delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Miquel Castelló, va denegar la celebració d'un correbou a l'Aldea.

D'altra banda, la denúncia del PACMA es completa amb la celebració d'una "vaca embolada", aquest passat dilluns 16 de juliol, durant les festes majors de Santa Bàrbara. El Partit Antitaurí, que compta amb material gràfic sobre el contingut de les denúncies, ha deixat clar que "aquest acte no té un caràcter tradicional" i que s'hauria d'haver denegat tot i aparèixer al programa de festes.

Així mateix, el PACMA també ha lamentat com xiquets d'entre sis i set anys col·laboraven en l'acte d'embolar els bous.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Martí fletxa Granollers
18 de juliol de 2007, 14.16 h

Fora hippies!
Que s'adhereixin a IC-V d'una vegada i així, amb una embestida de toro (embolat), ja n'hi hauria prou.
Visqui la cultura popular i morin els "modernos"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.