directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Millet i Montull van desviar dos milions d'euros del Palau en cinc convenis entre l'Orfeó i Ferrovial

L'Orfeó era l'única de les tres potes de l'entitat que no s'auditava

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'antiga direcció del Palau de la Música, encapçalada per Fèlix Millet i Jordi Montull, va aconseguir desviar fins a dos milions d'euros mitjançant cinc convenis firmats entre l'Orfeó Català i l'empresa constructora Ferrovial, que patrocinava activitats de l'entitat cantaire, l'única de les tres potes del Consorci-Fundació-Orfeó que no s'auditava. El mètode l'ha revelat aquest dijous l'actual director general, Joan Llinares, durant el judici per acomiadament improcedent de la seva predecessora, Rosa Garicano, mentre que la xifra l'ha concretat l'advocat de Garicano, Josep Maria Antràs. Llinares ha assegurat que Garicano coneixia aquest procediment, però aquesta ho ha negat.
fèlix millet, palau de la música
Comparteix
   


Etiquetes
Llinares també ha acusat Garicano de no col·laborar amb l'esclariment del desviament de fons perpetrat per Millet i Montull, cosa que justificaria la seva destitució. En el judici per acomiadament improcedent de Garicano, Llinares s'ha mostrat molt contundent, mentre que Garicano ha negat que sospités del frau.

En la seva declaració, Llinares ha explicat que Garicano assistia a les reunions de la junta directiva de l'Orfeó on s'aprovaven els pressupostos, convenis, contractes i grans despeses. És per això, que ell considera que hauria d'haver vist que els convenis firmats per l'Orfeó després no constaven en la comptabilitat de l'entitat ni s'aprovaven en les assemblees de socis.

Garicano cobrava uns 167.000 euros l'any més un 1% de comissió de les aportacions que aconseguís de patrocinadors. Tot i això, segons el seu advocat i ella mateixa, el càrrec de directora general que constava en les seves targetes eren més per aconseguir patrocinis que no pas per les funcions que tenia. Segons ella, només controlava la botiga del Palau, les visites de ciutadans i escolars, les relacions públiques, la premsa i el mecenatge. A més, també va organitzar el Centenari del Palau, que li van reportar uns 100.000 euros d'ingressos extres.

Incident amb un auditor

Garicano va ser suspesa de sou el 10 de setembre, després de tenir un incident amb un dels auditors de l'empresa Deloitte contractats per supervisar els comptes del Palau. Més tard, a l'octubre la van acomiadar, però no li van pagar indemnització. Per tot això, ara demana com a indemnització pel seu acomiadament entre 400.000 i 800.000 euros.

Inflar pressupostos

Un altre dels contractes sospitosos és el firmat amb Endesa per instal·lar una nova il·luminació al pati i l'entrada del Palau. Com que la companyia elèctrica era patrocinadora, es va comptar el preu de les obres com a aportació, però a més es va inaugurar mitjançant una festa. Per això, Garicano ha explicat que Millet li va ordenar que inflés el pressupost 'fictíciament' dels 90.000 als 150.000 euros per sufragar les despeses extres de la festa. A més, Millet solia fer aquest tipus de maniobres, segons Garicano, perquè sempre s'obtenia menys del que demanaven.

El d'aquest dijous ha estat el quart judici per acomiadament improcedent d'antics càrrecs del Palau contra l'actual direcció. Dels tres primers, els de la filla de Millet, Clara, i de la seva secretària, Elisabeth Barberà, han acabat amb sentència favorable a les dues dones, mentre que el de Gemma Montull va ser favorable al Palau.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
5 de març de 2010, 11.13 h

Cuando más investiguen más latrocinios de la banda MILLET.¿Como es posible que todavia ande suelto, será porqué alguien tiene miedo a que CANTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.