directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya tremola per l’Atlètic-Barça

El Mundo excita Esperanza Aguirre que vol suspendre la final, i celebrar-la a porta tancada, per evitat l’ultratge a Espanya, i la caverna mediàtica unida fa d’amplificador

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

La portada d’El Mundo d’avui dimarts ha encès els ànims dels nacionalistes espanyols en assegurar que hi ha un acord entre partits catalans i bascos per convertir la final de divendres en “un dia d’afirmació nacional”. Les reaccions no s’han fet esperar i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, en una entrevista a Onda Cero, ha defensat que 'els ultratges a la bandera o l'himne són delicte en el Codi Penal i no s'han de consentir',​​ i per tant el partit "s'ha de suspendre i fer a porta tancada en un altre lloc" davant la possibilitat que, com ja va passar fa tres anys, es produeixi una xiulada contra el Príncep o durant la reproducció del himne d'Espanya. Automàticament la caverna mediàtica i algunes entitats de defensa de la nació espanyola s’han posat en marxa.
 


Comparteix
   


Etiquetes
La inquisidora major del regne d’Espanya

Aguirre ha assegurat que tot i que aquesta decisió pot causar "molt merder", és necessària perquè aquest tipus de coses "no s’han de consentir". "Aquest és el campionat d'Espanya. Aquesta Copa la lliurava el president de la República quan havia República, Franco quan hi havia en Franco, i ara és la Copa de Sa Majestat el Rei, però és la Copa d'Espanya", ha defensat. "Si hi ha part dels aficionats, que estic segura que no són tots i que hi ha molts que no són nacionalistes ni separatistes ni antiespanyols, que volen xiular, doncs miri vostè, el partit no se celebrarà, així de clar", ha assegurat  Aguirre i ha afegit que fa molt de temps que pensa en aquesta opció, sobretot des que  Nicolas Sarkozy amenacés amb fer el mateix si es tornava a xiular durant la Marsellesa en les competicions esportives.
  
La caverna mediàtica en acció

Estan nerviosos, temen l’ultratge d’Espanya a la capital del regne i han unit forces. Un repàs a la caverna mediàtica fa pensar que porten l’argumentari estudiat. Des d’ABC- Punto Ràdio, Onda Cero, que també hi ha posat cullerada, la Gaceta i tots els diaris que  xuclen d’ella, la Razón, i el Mundo que ha abanderat l’acció.Mentre, Sáenz de Santamaria ha fet declaracions en resposta a Aguirre i amb un intent de calmar els ànims ha assegurat que vol evitar el que és inevitable, barrejar futbol amb altres coses.

La Gaceta ha donat l’informació gairebé a temps real  i la Razón digital fins les 11h no ho ha fet però en els dos mitjans apareix un text idèntic en l’interior de la notícia que titulen : Xiulada per la independència, i que diu, “Encara que les plataformes a favor del reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes i basques - la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i el col · lectiu basc ESAIT - només han demanat de moment a les seves aficions omplir Madrid i l'estat Vicente Calderón de senyeres i ikurriñes  divendres que ve, la plataforma Catalunya Acció sí que està animant a dur a terme una "xiulada per la independència" durant la final.
"Pita per la llengua pita per la llibertat, pita per les eleccions, pita contra el robatori i xiula pel nou Estat català", és la crida que el grup independentista està fent a través de la seva pàgina web per fer visibles les seves reivindicacions durant el partit.


Querella criminal als promotors de la xiulada

Denaes, l'Asociación para la defensa de la Nación Española, ha anunciat que presentarà una querella criminal contra el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, i la Plataforma a favor de les seleccions Basques (ESAIT), promotors de la xiulada a la Corona i contra l'himne nacional. Denaes els atribueix els delictes d'ultratges a Espanya i contra l'himne nacional, provocació a l'odi per raó d'origen nacional, delicte de provocació a la sedició i contra l'ordre públic, entre d'altres.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
NOVAABC fletxa Igualada
28 de maig de 2012, 16.43 h

#35 no te digo que no sea una formula mas, pero opino que no es muy valiente, si no quieres ir, por tus convicciones, pues lo dices y punto.
Pero creo que pedirle a un profesional que no participe voluntariamente en una competicion inernacional (como el europeo), es muy facil decirlo para los de fuera que ni nos va ni nos viene...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jordi fletxa CATALUNYA
28 de maig de 2012, 14.18 h

#34 També es pot lesionar just a tenps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
NOVAABC fletxa Igualada
28 de maig de 2012, 10.24 h

#34 y si ezpaña no tubiese seleccion miraria de ir con la seleccion andorrana, no te jode!
La cuestion no es con cual va, sino con cuales PUEDE ir! si no se tiene posibilidad de escoger no le achaques la responsabilidad de una elección que no ha podido hacer, se le puede pedir que renuncie a una categoria y a un reconocimiento, como es una internacionalizacion, en tu carrera profesional a cambio de nada? por un gesto? algunos lo harian y otros no, hay muchos factores a tener en cuenta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
NOVAABC fletxa Igualada
23 de maig de 2012, 19.49 h

#24 si tan a gusto juegan en la seleccion, porque no dejarnos que tengamos selección catalana? como solo se puede jugar en una selección tendrian que escoger: o la roja gloriosa (sobre todo cuando tienen la columna vertebral del Barça, que cuando tenia la del madrid no pasaban de cuartos) , o la de un pais pequeñito y humilde como Catalunya! entonces veriamos en cual quieren estar... pero mientras no tengan mas posibilidad y ademas les sancionen.. no hables de "gusto"! (Yo, de Pique, en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Marcel Mañé fletxa Barcelona
23 de maig de 2012, 15.59 h

Si xiular l'himne d'Espanya està penat pel codi penal, proposo que es detinguin els aproximadament 40.000 espectadors que xiularan. I que en jutgin 100 cada dia durant 400 dies, en presència dels periodistes nacionals i estrangers. Es tracta de seguir la llei. La llei és dura, però és la llei; i cal complir-la


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Un clam! fletxa Tarragona
23 de maig de 2012, 15.14 h

En plena final de copa (allà no poden posar-hi l'himne), per exemple al minut 14 (per allò de 1714-2014) de cada part, hauríem de començar a clamar -catalans i bascos-:

"I - INDE - INDEPENDÈNCIA!!!!"

Feu-ho córrer!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi fletxa CATALUNYA
23 de maig de 2012, 13.17 h

#29 Nen,deixa de fumar porros i toca de peus a terra,a nosaltres només ens importa Catalunya,els demés que es busquin la vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
23 de maig de 2012, 12.37 h

UN DIA PROPER, UNA VEGADA CATALANITZATS EL MARROC I PORTUGAL, JUNT AMB EL PAÏS BASC, OFEGAREM ESPANYA DE LA MATEIXA MANERA O PITJOR, DEL QUE ELLS FAN A DIA D'AVUI...... COVERTIREM ESPANYA AMB UNES "HURDES DE BUÑUEL"... PER SEMPRE MÉS! ... VISCA EL PROXIM IMPERI CATALÀ. !!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
23 de maig de 2012, 11.31 h

ESTIC IL.LUSSIONAT, AVIAT CATALUNYA SERÀ COM ISRAEL I ESPANA UNS SOTMESSOS MIG MOROS.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.