directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

“No es pot regalar Tabasa i Túnel del Cadí a ABERTIS”

Privatitzar aquestes empreses, un cop sabem els diners que generen els peatges, és malvendre el patrimoni públic

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Ho diu ABERTIS, anirem a la privatització si tenim “els guanys adequats”, i per l’empresa que explota la majoria dels peatges a Catalunya, els guanys adequats són beneficis milionaris per la durada de tota la concessió i garanties de no disminució del transit, és a dir la mateixa empresa adverteix a la Generalitat que si volen privatitzar Tabasa i Túnel del Cadí  hauran de perdre molts diners. Tirar endavant aquest procés de privatització és una decisió de curta volada, perjudicial pel país i es deixar el monopoli del peatges en mans de l’empresa que obté beneficis d’usura gràcies a tots els catalans i catalanes que paguem els peatges.
 

Comparteix
   


Etiquetes

Fusionar Tabasa i Túnel del Cadí per desprès regalar-la al sector privat

Per tal de facilitar els coses al operador privat, la Generalitat ha començat el procés d’unificar els dos peatges existents a Catalunya en mans públiques, TABASA que explota entre altres els túnels de Vallvidrera (concessió fins el 2064) i Túnel del Cadí (concessió fins el 2023), una manera de fer la feina bruta i deixar la porta oberta a l’allargament dels anys de concessió, el primer pas també va ser reduir les bonificacions que tenien els habitants de l’àrea del Cadi, es a dir tot per facilitar un procés de privatització que garanteixi molts milions de beneficis a l’inversor privat,  ABERTIS.

Motius per impugnar la privatització dels peatges públics

1.- No garanteix la lliure competència d’ofertes, vivim en un regim de monopoli d’explotació de peatges, és denunciable a Europa.
2.- No garanteix guanys a la Generalitat, en aquests moments el càlcul d’ingressos per la privatització en que treballa la Conselleria presidida per Mas Colell a prou feines supera els 200 milions d’euros, són 4 dies d’espoli fiscal.
3.- Amb els beneficis d’explotació dels peatges que té ABERTIS i que avui sabem, cedir Tabasa i Túnel del Cadí per tants pocs diners a l’empresa explotadora és un regal, digne de ser portat als tribunals de justícia.
4.- Abans de privatitzar ja s’ha deixat clar que el pastis serà per ABERTIS: “ABERTIS ven el 37,2% del Túnel del Cadí per 45 milions d’euros, però no els cobra, ja que serà descomptat del preu de la concessió” segons va publicar el diari “Cinco dias”

Pensen fer alguna cosa els partits polítics?

O haurà de ser la ciutadania que amb un #novullpagar constant i seguit faci veure a la classe política que ja ni ha prou de que el govern paguin les obres públiques i les infraestructures i els privats en treguin beneficis milionaris?

Ara ja no tenen l’excusa del no saber? Ara tenen tots els números al capdamunt de la taula, ara no tenen cap excusa per no oposar-se políticament i també judicialment a la privatització dels únics peatges públics de Catalunya.

França té un control públic dels peatges, per poder fer política de mobilitat i d’infraestructures, que encara no tenen prous proves que la majoria de peatges i d’infraestructures en peatges a l’ombra són un veritable saqueig a les finances dels catalans? Que no en tenen prou amb els convenis signats entre ABERTIS i el Ministeri de Foment i la Generalitat que ompliran les butxaques dels accionistes de la concessionària amb més de 2.000 milions d’euros, si no s’atura d’alguna manera El resultat és més de 2.000 milions i les N-II i 340 sense desdoblar per culpa de les errades, o no, d’alguns polítics, que avui callen.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
24 de maig de 2012, 09.18 h

L'enfonsament i la desfeta d'Espanya ha començat ! CATALUNYA amb la raó i la veritat GUANYARÀ !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Emili fletxa TERRASSA
23 de maig de 2012, 15.55 h

#4 Més llàstima encara que sigui un altre peatge! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Claudi fletxa Sant Cugat del V.
23 de maig de 2012, 15.47 h

#3 I tant que és maca, la part de Montserrat, llàstima del peatge de Sant Vicenç de Castellet que hi han plantat al mig.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Emili fletxa TERRASSA
23 de maig de 2012, 15.14 h

#2 Ei, Claudi ! ! ! ! però és maca la foto amb Montserrat al fons, home. Jo ni m'hi havia fixat i sembla només una benzinera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Claudi fletxa Sant Cugat del V.
23 de maig de 2012, 14.06 h

Ho sabeu, oi, que la foto de la notícia no és de cap de les concessionàries que s'esmenten? Ni Tabasa, ni Túnel del Cadí, ni Abertis,...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Emili fletxa TERRASSA
23 de maig de 2012, 09.58 h

Estic totalment d'acord amb l'article NO ES BO PER CATALUNYA DESPRENDRENS D' ELEMENTS BÀSICS DEL PATRIMONI ! ! ! !
Ja no tenim Caixes, ni Banc, ni Electricitat pròpia, ni Gas ni transports competitius ni Via Mediterrània, ni Aeroport. . . . perquè hem de vendre?
per que ho diu Rajoy?. . . que es cuidi de casa seva i nosaltres de la nosttra. Si hi han benefcis en les Autopistes, que es quedin a casa, no en les butxaques d'uns quants. o ÉS QUE NO SABRIEM ARREGLAR NI QUATRE SOTRACS ! ! ! ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.