directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La directora de 'La teta asustada' aplaudeix que Catalunya aspiri a tenir candidat propi als Oscar

La coproducció catalana aspira al premi al millor film de parla no anglesa

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Claudia Llosa, la directora de 'La teta asustada', la coproducció catalana nominada als Oscar, s'ha expressat amb contundència a favor de la nova Llei de Cinema des de Hollywood . La directora del film, guanyador de l'Ós d'Or a Berlín i nominat als Oscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa, ha expressat aquest divendres el seu suport a la iniciativa. 'La llengua és la veu de les cultures, sempre se l'ha de defensar. Per això la funció del quètxua a la pel·lícula. Aplaudeixo tota intenció de Catalunya de defensar la seva llengua', ha assegurat Llosa.
claudia llosa teta asustada
Comparteix
   


Etiquetes
Fa unes mesos l'acadèmia del cinema català va fer públic des de Nova York la intenció de lluitar perquè Catalunya pugui presentar les seves pròpies pel·lícules als Oscar, al marge de l'acadèmia espanyola. Claudia Llosa, que viu des de fa temps a Barcelona, dóna suport a la campanya. 'La teta asustada', de fet, rodada en part en quètxua, és sensible a la diversitat lingüística.

L'equip de la pel·lícula passa les hores prèvies a la cerimònia amb tranquil·litat i assaborint el moment. Diu Llosa: 'Rodar una pel·lícula com aquesta ja és un èxit. I quan a l'èxit s'hi sumen alegries com la de Berlín o estar nominats als Oscar, l'emoció de tot l'equip és senzillament inexplicable. Per nosaltres ser aquí és l'important.'

El film denuncia la violència que van patir les dones peruanes durant els anys del terrorisme de Sendero Luminoso al Perú entre el 1980 i el 2000. Fausta (Magaly Solier) té una malaltia coneguda com 'la mamella espantada', que es transmet per la llet materna de dones maltractades. Els infectats neixen sense ànima, perquè de l'ensurt es van amagar a la terra, i pateixen un terror atàvic que els aïlla per complet.

'La teta asustada' suposa un èxit pel Perú, que mai abans havia aspirat a un Oscar. El film està coproduït a Catalunya, a través de la productora Oberon. El seu responsable, Antonio Chavarrías, ha dit que és un 'somni' que 'una producció tant petita pugui arribar als Oscar'. La pel·lícula ha costat 1 milió i mig de dòlars. Un 80% dels fons han anat a càrrec de la catalana Oberon i de la madrilenya Wanda.

Tot i l'esperança, l'equip és conscient que les possibilitats són molt poques. Catalunya, Perú, Argentina, França i Israel lluiten contra l'aclamada 'La cinta blanca', d'Alemanya. Una història gairebé antropològica sobre la maldat en un poble alemany poc abans de la Primera Guerra Mundial. Ha rebut grans crítiques, inclosa la Palma d'Or a Cannes. Les altres aspirants són:
'Ajami' (Israel), 'El secreto de sus ojos' (Argentina) i 'Un profeta' (França).




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
grinfildi fletxa Cardedeu
7 de març de 2010, 12.01 h

Gràcies Claudia per aquestes declaracions


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria Ferrandis i Rafel fletxa Tarragona (ciutat)
6 de març de 2010, 18.11 h

moltes merc+ès, Claudia LLosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.