directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Milers de persones tornen a manifestar-se contra el cementiri nuclear

Encapçalen la marxa portaveus de les plataformes antinuclears i polítics d'ERC i ICV

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Milers de persones s'han manifestat aquest migdia pels carrers de Móra d'Ebre en contra del cementiri nuclear d'Ascó. La manifestació, convocada per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya, ha començat des del pont vell amb quaranta minuts de retard ja que s'han col·lapsat els accessos a la localitat i recorre l'avinguda Comarques Catalanes, fins arribar a la plaça de Dalt on està previst que s'acabi. Segons els Mossos, la xifra inicial de participació estaria situada entre les 3.000 i 5.000 persones. La pancarta principal 'No al cementiri nuclear' l'encapçalen portaveus i activistes de les plataformes en defensa del territori' i també participen en la marxa representants d'ERC i d'ICV.
cementiri nuclear manifestació
Comparteix
   


Etiquetes
Per a la manifestació també s'havien organitzat dues caravanes de cotxes des del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i un tren antinuclear que ha sortit de l'estació de Sants a Barcelona.

La manifestació s'havia convocat amb l'objectiu de tornar a deixar clar que la ubicació del cementiri nuclear no compta amb el consens del territori, una de les condicions que el govern espanyol va retirar de la darrera convocatòria de candidatures per acollir el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears (MTC). El portaveu de la CANC, Sergi Saladié, s'ha mostrat molt satisfet de l'èxit de la manifestació, prop de 5.000 persones -10.000 segons l'organització- un mes i mig després que l'Ajuntament d'Ascó decidís optar a acollir el cementiri nuclear al seu terme. 'Volíem reivindicar el paper dels territoris i les comunitats autònomes que ha estat exclòs de la darrera convocatòria. Hem de ser part decisiva en la presa de decisions, sinó tornarem al passat amb un escenari franquista amb un govern fort que no té en compte al territori', ha manifestat.

Saladié, durant el parlament final de la manifestació, ha recordat que actualment ja hi ha més de 100 ajuntaments i 10 consells comarcals, a més del Parlament de Catalunya, en contra del cementiri nuclear. 'En un país normal no caldria tornar sortir al carrer, però lamentablement sembla que no s'hagi avançat en aquestes coses', ha afirmat.

Tot i que la CANC havia fet una convocatòria personalitzada d'invitació a la manifestació al president Montilla; al president del Parlament, Ernest Benach; i a tots els diputats del Parlament, només ERC i ICV van confirmar oficialment la seva presència a la manifestació. Així, per ERC han assistit el diputat al Congrés Joan Tardà, i la portaveu del grup parlamentari, Anna Simó; així com el diputat tarragoní, Sergi de los Rios, la diputada ebrenca, Marta Cid, o el diputat lleidatà, Carmel Mòdol; o un representant de la Diputació de Lleida, Àngel Vidal, entre altres dirigents territorials. Per la seva part, ICV ha estat representada pel seu secretari general, Joan Herrera. Amb tot, també han assistit a la manifestació en representació del PSC, Joaquim Paladella; o de CiU el regidor d'Urbanisme de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), Joan Pere Gómez.

Pel que fa a l'absència del president Montilla, el portaveu de la CANC ha admès que sabien que era difícil que hi assistís però li ha recordat el lema de 'fets i no paraules'. 'Li demanàvem que es posés al costat del territori, com ho va fer el president de Castella la Manxa', ha insistit.

'No, no, no, Catalunya diu que no'


La manifestació ha durat una hora i mitja i ha transcorregut amb un to festiu, amb l'animació de grallers i tabals, i sota les consignes de 'No, no, no, Catalunya diu que no', 'L'alcalde d'Ascó, de cap al reactor', o 'Voti, voti, voti, radioactiu el que no voti', 'No volem el cementiri nuclear'. A més, l'originalitat en les pancartes també s'ha deixat veure amb el lema escollit pels veïns de Vinebre –municipi molt pròxim a Ascó- on deia: 'Es ven casa a Vinebre. Raó: pregunteu per l'alcalde d'Ascó'.

La majoria de manifestants han vingut de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona. És l'exemple de l'Elisa, veïna de l'Ametlla de Mar, que ha assegurat que el cementiri nuclear serà la 'ruïna pel territori', i és el contrari al futur que necessiten les Terres de l'Ebre. També s'ha mostrat contrari a la decisió d'ubicar el cementiri nuclear a Ascó, el Jordi, un nen d'uns dotze anys, que ha assegurat que 'no vull més porqueria, ja en tenim prou d'aguantar pudor'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Quim fletxa PPCC.
7 de març de 2010, 22.15 h

Com sel´s arriba a veure el llautó als regionalistes de segona de ciu. Si ciu els digués que la merda és bona se la menjarien a carretades per tal de poder llepar i omplir-se les butxaques.Oi Ernest?.Com que ha estat ciu la que s´ha tornat a vendre a Ascó diem que això és bo i que la gent és imbècil per no voler el cementiri nuclear.Hipòcrites fastigosos!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de març de 2010, 21.31 h

Ernest- Però si som independents al cementiri nuclear s´hi posaran els residus de Catalunya i no els de tot Espanya com serà ara el cas.

Per tant, per un sobiranista en les condiciosn actuals i veient que les Terres de l´ebre ja es menja gran part de la merda nuclear d´Espanya, és inaccepatble donar suport a aquest cementiri.

I jo tambè em pregunto on eren els representants de CIU, PSC i Reagrupament a la mani si es diuen de boqueta contraris al cementiri nuclear?? ALGÚ ELS HA VIST ??... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ricard fletxa bcn
7 de març de 2010, 20.46 h

Totalmen d'acord amb tu Ernest, però jo el posaria a Collserola


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
7 de març de 2010, 20.28 h

Després alguns parlen de voler ser com Escandinàvia, però si els escandinaus tingueren el sol i els recursos que tenim ací, l'energia nuclear ja l'hagueren jubilat. Amb la sociovergència no passarem de ser una monarquia bananera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ernest fletxa Barcelona
7 de març de 2010, 19.59 h

Necessitem un cementiri nuclear si son independents per poder magatzemar els residus que hem produït nosaltres per tenir teles i calefaccions i indústries. Que queixar-se de boqueta i fer-se el antinuclear i el progre queda molt bé, però de moment no hi ha altra solució. Cal canviar el model energètic però no es fa de la nit al dia. I cal canviar la mentalitat de la gent que és molt lent i difícil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa barcelona
7 de març de 2010, 19.23 h

els senadors Pere Muñoz i Josep Maria Esquera, Adam Manyé I Lluís Salvador TAMBÉ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
7 de març de 2010, 18.51 h

On estaven els diputats de la sociovergència? Envien algun regidor o segona fila, i després al Parlament signen convertitr Catalunya en l'abocador del fem espanyol. I recordem que Carretero també està a favor del cementiri, ja que per a ell estar en contra de l'energia nuclear és de hippis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.