directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla emplaça Mas a triar entre afrontar la crisi o la cursa electoral

Demana que s'oblidi que aquest any hi ha eleccions per afrontar la situació econòmica

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha instat aquest diumenge els líders de l'oposició a triar entre 'la lluita contra la crisi o la lluita electoral'. En un clar emplaçament al president de CiU, Artur Mas, i amb la vista posada a la cimera que se celebrarà el pròxim 12 de març entre agents econòmics i partits polítics per mirar d'arribar a acords anticrisi, Montilla ha dit que 'la campanya que ara toca és la de tots junts contra la crisi'. Per això, el president i líder dels socialistes catalans ha demanat als responsables polítics actuar amb 'mirada llarga', 'sentit de país' i 'oblidar que abans d'un any hi ha eleccions' per lluitar conjuntament contra la crisi.
josé Montilla
Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat ha fet aquest diumenge una intervenció durant la tradicional calçotada que els socialistes catalans celebren cada any a Sant Joan Despí. En aquest municipi, Montilla ha fet una defensa de l'acció del Govern i ha recordat que fa pocs dies es va inaugurar un nou hospital en aquest municipi.

Amb la vista posada a la cimera que ha convocat per aquest divendres al Palau de la Generalitat en el marc de l'Acord Estratègic, Montilla ha fet un emplaçament a l'oposició. A la cimera hi participaran Govern, sindicats, empresaris i partits de l'oposició amb l'objectiu d'arribar a acords per fer front a la situació de crisi econòmica. Una reunió que va ser el resultat del Ple extraordinari sobre la crisi que fa unes setmanes es va fer al Parlament de Catalunya.

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC creu que 'seria bo arribar a acords amb les forces de l'oposició' per fer front a la crisi, però els ha instat a explicar 'quines són les seves opcions, la lluita contra la crisi o la lluita electoral'. 'Nosaltres volem lluitar contra la crisi', ha afegit, 'la campanya que ara toca és la de tots junts contra la crisi'. Montilla, però, veu l'oposició 'instal·lada en el tacticisme', ja que 'pensa exclusivament en les properes eleccions i no en la crisi i en la situació dels ciutadans'.

Montilla ha assegurat que els empresaris i els treballadors advoquen per 'un front comú contra la crisi' que no sigui un front 'contra ningú, sinó a favor del poble de Catalunya, de la gent que pateix més' i per lluitar contra les conseqüències de la crisi.

En aquest sentit, el president ha instat a demostrar que 'Catalunya també pot ser exemple en generació de confiança en la política i per a l'economia'. Montilla creu que, per aconseguir aquest 'repte', cal que els representants polítics catalans actuïn 'de manera responsable, dialogant i coherent, que actuem amb una mirada llarga i amb sentit país, que oblidem que abans d'un any hi haurà eleccions'. 'Ja arribaran, es tracta de treballar per sortir de la crisi i assentar les bases de la recuperació', ha reblat.

En tot cas, Montilla ha advertit a l'oposició que, a diferència del govern espanyol, el Govern de la Generalitat té una 'majoria parlamentària estable' que 'li facilita molt l'aplicació de les mesures que requereixen ser aprovades pel Parlament, que no necessàriament requereixen acords amb l'oposició'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
8 de març de 2010, 08.05 h

Els calçots també duien la marca P$C...el que no tinc clar és si també la portaben les olives farcides, més que res perqué no es digui que fan campanya electoral.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Montilla fletxa Corneja(pero ara vic al palau lucsos de la gene i a un chalet mol bonic tambe a les afores)
7 de març de 2010, 23.47 h

QUE GRAN LAPORTA QUAN SUA DE DONAR-LI LA MA AL PALLÚS AQUEST---> www.youtube.com/watch?v=-HuONaccehg


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Montilla fletxa Corneja(pero ara vic al palau lucsos de la gene i a un chalet mol bonic tambe a les afores)
7 de març de 2010, 23.41 h

Hola amics, us volia invitar a tots i totes que no eu pugut venir a la meva calçotada $ocialiste que esteu convidats el procsim capdesetmana i que podrem riure am els nostres socis desquerra i explicar chists sobra la pallisa que li donarem al ciu entre tots els partits q dia a dia ens aprofitem dqsta crisi que numes pateixen 4 gats cataluflos eje ejej (no us enfadeu esquerranets, que us treure la cadira :p) QUE GRAN LAPORTA QUAN SUA DE DONAR-LI LA MA AL PALLÚS AQUEST ---> Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de març de 2010, 23.29 h

Comiendo ''calsots'' el Montilla parece un catalán de ''soca i arrel'' a aprendido mucho, ya tiene palacete en '' San Just Desvern'', sus hijos en el colegio alemán privado estudiando en alemán e inglés, mientras en la PÚBLICA obliga a todos a estudiar en catalán, conciente que salvo que entren de funcionarios, en la empresa privada no les servirá de nada cuando sean mayores y se incorporen al trabajo. PREDICA LO QUE NO CREE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de març de 2010, 22.37 h

Tots i cada un dels partits actuals deixeu els ciutadans que paguin la vostrè incompatencia,el vostrè desideri,i elvostrè egoisme de partit,porteu 3 anys fent campanya electoral i distreient el personal amb temés menors.plegueu TOTS!! pel bé de CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Cardona
7 de març de 2010, 21.48 h

Montilla, que va acabar l'any amb un discurs institucional netament electoral, té els sants pebrots d'intentar donar ultimatums al Mas... quins collons! (Per cert, alguns no oblidem que Montilla és president gràcies als vots de l'actual direcció d'Esquerra)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.