directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Protecció Civil alerta de nevades generalitzades i una mala mar 'excepcional'

Amb onades que podrien superar els 7 metres a l'Empordà

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, ha volgut alertar de l'arribada aquest dilluns d'un temporal de neu i mala mar 'excepcional' arreu de Catalunya. 'Sobretot per les dates en què es produirà, a principis de març, per la notable alteració marítima, amb onades que podran superar els set metres, i pels gruixos de neu, que poden ser de 15 o 20 centímetres a moltes comarques', ha enumerat Mora, que ha volgut fer una crida a la població perquè extremi les precaucions tant a la carretera com a prop de la costa. 'Aquest dilluns no és el dia més adequat per fer activitats marítimes ni activitats a l'aire lliure al costat del mar', ha reblat el director de Protecció Civil.
neu carretera nevada
Comparteix
   


Etiquetes
'La situació marítima la podríem qualificar de potencialment perillosa a tot el litoral català amb onades que superaran amb escreix els 4 metres i mar brava', ha explicat Mora. 'I, en alguns punts, com a la costa de l'Alt i Baix Empordà les onades poden arribar a superar els 7 metres d'alçada durant la tarda de dilluns', ha puntualitzat el director general de Protecció Civil, que també ha avisat que l'episodi de nevades s'anirà generalitzant a mesura que avancin les hores. 'La cota de neu anirà baixant progressivament i els flocs afectaran a quasi tot Catalunya, tot i que els gruixos i la intensitat més importants es poden produir a les comarques de la Catalunya Central', ha assenyalat Mora.

'Des d'aquest punt de vista recomanem extremar les precaucions a l'hora de conduir per les possibles alteracions viàries a moltes carreteres. Igualment, caldrà acomodar la conducció a la situació meteorològica i informar-se de l'estat de les carreteres', ha continuat el director general de Protecció Civil, que ha avançat que la situació es podria anar normalitzant a partir del dimarts, 'tot i que el mar continuarà molt alterat'. 'A banda, les temperatures seran més baixes i es podrà gelar la neu a moltes carreteres i això causarà moltes molèsties als conductors', ha finalitzat Mora.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.