directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Tercera Via i Tourbolet s'uneixen per crear la principal promotora musical independent dels territoris de parla catalana

La unió de les dues promotores sense ànim de lucre comprèn la majoria dels estils musicals actuals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les associacions de promoció musical del Principat de Catalunya Tercera Via i del País Valencià Tourbolet que tenen en comú com a eix de les seves propostes l’ús del català, han arribat a un acord de col·laboració sense precedents als Països Catalans. La pràctica d’ambdues promotores convergeix en uns punts d’acció comuns, cercant alternatives i donant solucions a totes i cadascuna de les necessitats que la música en català presentarà en un futur no massa llunyà.
tercera via conert musica catala
Imatge d'un cocnert organitzat per Tercera Via

Comparteix
   


Etiquetes
Aquest acord entre Tercera Via i Tourbolet significa la creació d’un bolc musical comú amb més de 20 formacions d’arreu del territori. La unió de les dues promotores sense ànim de lucre comprèn la majoria dels estils musicals actuals: l’ska, la rumba, el reggae, la salsa, el folk i altres ritmes de fusió, el pop, el rock i el hard rock, el hip hop i els sons del metal més actual. Tot en català, tot en directe i tot amb una qualitat sense precedents.

Tercera Via i Tourbolet són dues de les promotores musicals independents més actives dels Paisos Catalans i ara, amb aquesta unió, sumaran un desplegament d’energies que els situa en la primera promotora independent (activa) dels Paisos Catalans, amb més de 150 concerts arreu del territori durant la temporada 2006-2007 i més d’un miler de persones en el seu entorn més proper entre artistes col•laboradors, tècnics associats, sales i col•lectius col•laboradors, musics independents i amics del projecte. Així, doncs, aquest acord significa la consolidació de dos projectes independents, joves i frescos, amb un present sòlid i un futur excel•lent.

La pràctica d’ambdues promotores convergeix en uns punts d’acció comuns, cercant alternatives i donant solucions a totes i cadascuna de les necessitats que la música en català presentarà en un futur no massa llunyà:

- Nous mitjans de comunicació (Internet): música de descarrega gratuïta, accés als grups de forma directa, descarregues de continguts i webs participatives, fòrums i blocs.

- Nous reptes organitzatius (projectes oberts, estructures dinàmiques): col•lectius de músics que s’autoregulen, s’autopromocionen i s’autoprodueixen els propis espectacles, sense intermediaris. Música directe de músic a públic.

- Nous horitzons musicals (sense límits estilístics): un col•lectiu obert de ment, sense dogmes estilístics. Si el projecte musical és vàlid, té cabuda dins dels nostres col•lectius.

- Noves realitats artístiques (multidisciplinarietat escènica: música, projeccions, pintura, dansa): anar més enllà i explorar la resta d’arts escèniques. No limitar-se en la música, afegint nous conceptes artístics als nostres espectacles.

- Projecció internacional (referent europeu en unions estables de musics independents autogestionats): ser el far al sud d’Europa dels nous col•lectius musicals independents al marge de la industria existent, col•laborant amb projectes a l’estranger i donant consell i suport a noves iniciatives independents arreu.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.