directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Militants del PSC demanen llibertat de vot per a la ILP antitaurina però la direcció ho descarta

Recorden que 'mai s'ha debatut quin ha de ser el posicionament del partit vers aquest espectacle'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un grup de militants del PSC han signat un manifest que porta per títol 'Socialistes per a l'abolició de les curses de braus' en el qual es demana llibertat de vot per als diputats del grup al Parlament en la ILP antitaurina que s'està debatent a la cambra catalana. El grup ha penjat el manifest en una pàgina web impulsada pel regidor socialista a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), Carles Marco, on s'han registrat 194 militants. Tot i això, el secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha descartat donar llibertat de vot als diputats tal i com es va fer en l'acceptació a tràmit de la ILP, ja que creu que el grup parlamentari ha de tenir una 'posició comuna' entorn a aquesta iniciativa. Zaragoza ha dit que el grup decidirà 'col·lectivament la decisió majoritària'.

Comparteix
   


Etiquetes
En el manifest, els militants socialistes reconeixen la feina feta pels organitzadors de la ILP, els quals van recollir 180.000 signatures, i recorden que 'un bon grapat d'afiliats del PSC vam signar aquesta ILP'. 'Alguns en vam ser fedataris i molts afiliats i simpatitzants estem d'acord amb l'abolició de les curses de braus', s'assegura. Per això, han demanat a la direcció del partit que tinguin en compte el seu posicionament, que consideren 'majoritari a la societat catalana'. 'No sabem si els partidaris de l'abolició som majoria o minoria dins del partit, però sí estem segurs que són molts els afiliats que estem per aquesta opció', ha remarcat.

El text recorda que el partit no s'ha definit sobre aquesta qüestió en cap congrés, ja que 'mai ha estat debatut quin ha de ser el posicionament del partit vers aquest espectacle'. Per això, demanen llibertat de vot als parlamentaris en la votació definitiva de la ILP 'per coherència amb les diferents sensibilitats dins del partit'. 'Volem pensar que la composició del grup parlamentari reuneix diverses sensibilitats sobre diferents aspectes que estan en el debat social', afegeixen, 'd'altra manera no s'entendria, donat el caire plural que històricament ha tingut i té el nostre partit'.

Tot i demanar la llibertat de vot, aquest grup de militants també han dit que admetrien 'la recerca d'un consens amb altres grups parlamentaris per obtenir un resultat favorable a la prohibició i satisfactori per als impulsors de la ILP'.

Zaragoza ho descarta

El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha descartat aquest mateix dilluns que els socialistes catalans puguin tornar a donar llibertat de vot als seus diputats. Zaragoza ha justificat que es donés en el debat a la totalitat, però ha recordat que a partir d'aquí ha començat una tramitació parlamentària. 'I com sempre, el grup parlamentari té posicions pròpies'. Així, tot i respectar la 'pluralitat d'opinions', Zaragoza ha deixat clar que 'al final es pren una posició' i que un grup parlamentari té 'l'obligació de posicionar-se'. 'Evidentment, nosaltres prendrem una posició comuna de grup parlamentari', ha reblat.

Tot i això, Zaragoza ha aplaudit que aquest grup de militants hagin volgut expressar la seva posició, 'com altres s'hi han mostrat a favor'. 'El PSC és un partit plural i pren les seves decisions democràticament', ha dit, i 'el grup decideix col·lectivament quina és la decisió majoritària'. Zaragoza ha recordat que aquesta és una 'llei complexa'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
8 de març de 2010, 22.08 h

ERC CÒMPLICE DELS ASSASSINS. FORA DEL GOVERN JA. TRAÏDORS, BOTIFLERS,CORRUPTES,INÚTILS!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 de març de 2010, 22.01 h

Laporta president ==> Catalunya Independent


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
8 de març de 2010, 18.24 h

Possen llibertat de vot però tothom sap que tots els sociatas españols votaràn en contra de la llei que prohibeix els toros, I AQUESTA GENTUSA FA L'AMOR AMB ERC, QUIN FÀSTIG! LAPORTA PRESIDENT SIUSPLAU!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de març de 2010, 18.13 h

Decia el gran UNAMUNO: herido esta de muerte el pueblo que con sangre se divierte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
8 de març de 2010, 18.10 h

Idiots que han decidit a militar un partit espanyolista, què espereu ? Què espanyols volen canviar després de centenars d'anys a respectar més petits ? Si us plau, ells han fet crims i ningú ha anat mai a presó, ells estan bé a ser el món de darwinisme on més gran menja més petits si menjar algú no dona més a menjar ... un altre cop, idiots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.