directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Condemnen Pedro Varela a dos anys i nou mesos de presó per difusió d'idees genocides

Ja va ser condemnat a set mesos de presó per justificar el genocidi

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un jutjat de Barcelona ha condemnat a dos anys i nou mesos de presó l'amo de la llibreria Europa, Pedro Varela, per difusió d'idees genocides i un delicte contra els drets fonamentals. La fiscalia i la Comunitat Israelita de Barcelona demanaven fins a quatre anys de presó. El cas arrenca del 2006, quan els Mossos van decomissar quasi 4.800 llibres de contingut nazi i racista i objectes com un bust de Hitler i una creu esvàstica de ferro. Varela ja va ser condemnat el 2008 a set mesos de presó pels mateixos delictes. Si es confirma aquesta pena, haurà d'ingressar a presó.
pedro varela nazi holocaust llibreria eropa
Comparteix
   

La sentència pot ser recorreguda a l'Audiència de Barcelona.

El cas arrenca d'una investigació de la jutge Elisabet Castelló, del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona, i que va concloure el 10 d'abril de 2006 amb l'entrada dels Mossos d'Esquadra a la llibreria Europa, ubicada a carrer Sèneca del barri de Gràcia.

En aquest registre, la policia hi va trobar nombrós material incriminatori, com 4.793 llibres de contingut nazi i racista, fulletons publicitaris, catàlegs de llibres, sobres amb comandes i altres objectes com una creu esvàstica de ferro i un bust de guix de Hitler.

La fiscalia acusava Varela de distribuir els seus llibres a través de dues pàgines web i de correu electrònic. Per tot això, li demanava dos anys de presó per difusió d'idees que justifiquen el genocidi i dos anys més per provocació a l'odi i la discriminació racial.

Varela ja va ser condemnat el 2008 a set mesos de presó per un delicte de justificació del genocidi, amb l'atenuant de dilacions indegudes, i absolt del delicte de provocació a la discriminació, l'odi o la violència. El tribunal va considerar que Varela només va difondre aquestes doctrines contra la negació de l'Holocaust però sense una incitació 'directe' a cometre aquest delicte de provocació a la discriminació o violència contra grups, pel qual la fiscalia volia que se'l condemnés.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa Manresa
9 de març de 2010, 00.02 h

nazis protegits pel PP i pels seus llepaculs de CIU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.