directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dimiteix el director d'un museu valencià després de la retirada de fotos sobre el 'cas Gürtel' d'una exposició

La Unió de Periodistes Valencians va decidir retirar tota l'exposició i estudia traslladar-la a una altra sala

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), Román de la Calle, ha presentat la seva dimissió després que dijous la Diputació de València, gestora del museu, retirés part de les fotografies de l'exposició que recollia el treball dels fotoperiodistes valencians al llarg de 2009. En concret, es van retirar les de la secció de política, moltes d'elles relacionades amb les conseqüències del 'cas Gürtel'. La Unió de Periodistes Valencians, que organitza cada any la mostra, va decidir divendres retirar tota l'exposició i estudia la possibilitat de traslladar-la a una altra sala. Aquest dilluns, De la Calle ha dimitit per no compartir la decisió de retirar les fotos.
La dimissió del director del MuVIM ha rebut el suport tant de la Unió de Periodistes Valencians com dels mateixos treballadors del museu, que han remés un comunicat solidaritzant-se amb Román de la Calle. Els treballadors del MuVIM han comunicat per unanimitat el seu suport al que era fins aquest matí el seu director, destacant un 'caràcter democràtic i participatiu' al llarg dels seus anys de responsable del museu. Per aquest motiu, consideren 'intolerable' atribuir a De la Calle 'la censura que s'ha practicat'.

En aquest sentit i també amb a través d'un comunicat, l’organització majoritària dels periodistes valencians considera 'indignant' que el president de la Diputació de València, Alfons Rus, diputat de Cultura, Salvador Enguix, i el d’Hisenda, Máximo Caturla no hagin dimitit per aquest afer. Segons la Unió de Periodistes ells són els 'principals responsables' de la retirada de fotos de la mostra 'Fragments'.

El sindicat recorda que durant els sis anys que han treballat amb el museu valencià, gestió del qual s'encarrega la Diputació de València, mai havien tingut cap problema amb el director ni amb els treballadors del MuVIM pel que fa al contingut de les fotos exposades.

L'exposició 'Fragments d'un any' mostra 91 fotografies de prop de 40 fotògrafs de mitjans valencians sobre els fets més destacables de l'any passat al País Valencià. Enguany, el cas Gürtel acaparava molta atenció en la secció política, amb imatges del dia del cessament del portaveu del PP a les Corts, Ricardo Costa, compareixences de Camps davant el TSJ valencià o imatges d'Álvaro Pérez 'El Bigotes' amb ex alts càrrecs valencians.

La mostra es va inaugurar el passat dijous i divendres el museu va retirar les fotos de la secció política a instàncies de la Diputació de València. La Unió de Periodistes va decidir llavors que retiraria tota la mostra i buscaria una nova ubicació per a les fotografies després de considerar els fets com un acte de censura.

Desenes de propostes per acollir la mostra
La Unió de Periodistes Valencians comunicarà aquest dimarts la nova ubicació que acollirà les 91 fotografies de la mostra 'Fragments d'un any', selecció del treball d'una quarantena de fotògrafs de mitjans valencians sobre els fets més destacables de 2009. Fonts de la Unió han indicat que han rebut 'desenes de propostes' però encara no han trobat l'indret adequat 'a causa de les grans dimensions d'algunes de les imatges'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.