directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La productora Cromosoma proposa crear un portal de descàrrega legal de la producció cinematogràfica catalana

Reconeix que la pirateria és un problema 'creat pel mateix sector' i que és 'vergonyós' que certes produccions només es trobin il·legalment

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El productor executiu i director del Departament de Cinema de la Productora Cromosoma, Antoni Fulguera, ha suggerit en la compareixença a la Comissió de Política Cultural al Parlament crear un 'portal de descàrrega legal de la producció cinematogràfica catalana' com a mesura contra la pirateria. Fulguera ha fet el suggeriment després de reconèixer que la pirateria és un problema 'creat pel mateix sector' i que és 'vergonyós' que segons quines produccions només es trobin il·legalment. Fulguera ha reconegut que la llei és 'tan general' i deixa les 'portes tan obertes' que no pot afegir res més al que digué Ramon Colom, president Barcelona Audiovisual, i esperar al desenvolupament de la llei.
llei cinema
Comparteix
   


Etiquetes
Com ja va fer Colom, Fulguera ha dit que el 50% exigit en les coproduccions és una xifra massa elevada i que l'ideal és el 20% recollit a la majoria de legislacions europees. Fulguera ha afegit que manquen eines de finançament per les pel·lícules i que el fet d'exigir que el 50% del talent sigui català és una xifra ambiciosa que pot ser que no es pugui complir cada any.

Fulguera també ha remarcat la manca de presència del cinema a les escoles i que, a més de l'acompanyament dels professionals novells, s'han d'intentar crear professionals que tinguin un currículum consolidat amb 7 i 8 pel·lícules.

Els videoclubs com a agents 'antipirateria'
Qui també ha comparegut a la Comissió de Política Cultural del Parlament ha estat Julio Lamaña, gestor de coordinació de la Federació Catalana de Cineclubs. Lamaña ha assegurat que, tot i treballar en el mateix àmbit que el Gremi d'Empresaris de Catalunya, el de l'exhibició, són 'pols oposats amb finalitats diferents'.

Tot i que ha defensat que la 'millor manera' d'acostar-se a l'obra cinematogràfica és la VOS i que 'el debat entre doblar al català o al castellà no hauria d'existir', Lamaña ha assegurat que la llengua catalana 'està present en l'exhibició' i que si la presència és 'escassa' –un 57% de les exhibicions són doblatges al castellà i el 4% al català- és perquè l'oferta també ho és.

Lamaña s'ha referit als videoclubs –més de 50- com un 'focus de resistència' que projecta a comarques cinema català, espanyol i europeu, i com una eina 'antipirateria', ja que duu a terme una tasca pedagògica de fer veure que el DVD no es pot exhibir gratuïtament.

Pel que fa a la Xarxa Concertada de Pantalles ha dit que per ara és un projecte 'poc concretat' i que el que 'no ha de ser' és una programació de l'administració. Serà 'interessant' si és un instrument per programar lliurement tenint en compte el cinema que la llei vol protegir.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.